ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΟΥΝ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ, ΡΩΤΟΥΝ – “Τα απόνερα της Μάνης” (εικόνες)

Κοινοποίηση:
ΕΞΩ ΚΑΠΟΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 ΩΡΑ 2.50 μ.μ

Επιστολή με φωτογραφίες μας ήρθε από τον κ. Χρίστο Γούδη , κάτοικο Λακωνίας, ο οποίος είναι φανερά προβληματισμένος και αναστατωμένος από τις ανεμογεννήτριες που “φυτρώνουν” κάθε 3 και λίγο στη Μάνη, αλλά και από το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Νομού είναι αναγκασμένοι να κολυμπάνε σε βρώμικες θάλασσες από τα απόνερα των πλοίων.Πιο συγκεκριμένα αναφέρει :

Δεν ξέρω αν πρέπει κανείς να ασχολείται με περιβαλλοντικά θέματα στην Ελλάδα. Μάταιος κόπος να γράφει κανείς γι’ αυτά, απλά ψυχοθεραπευτικός για να ξεσπάσει κανείς.

Στη Μέσα Μάνη (από Αρεόπολη μέχρι Ταίναρο) την τελευταία εβδομάδα κολυμπάμε μέσα στα απόνερα των πλοίων, που με το έτσι θέλω αδειάζουν τις βρωμιές τους στους εξωτικούς κολπίσκους και τις μαγευτικές της θάλασσες. 

Σας στέλνω ενδεικτικές φωτογραφίες της Κυριακής 19ης Ιουλίου 2020 από Μαρμάρι και Έξω Κάπους. Ενημέρωσα και το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Στο μεταξύ τα βουνά της Μάνης γέμισαν με ανεμογεννήτριες…

Τι άλλο να πω; Γράφω για να μην πυροβολήσω…

Χρίστος Γούδης”

ΜΑΡΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 ΩΡΑ 3.00 μ.μ ΜΑΡΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 ΩΡΑ 3.02 μ.μ ΜΑΡΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 ΩΡΑ 3.04 μ.μ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Άλλο τα απόνερα και άλλο αυτά που αμολάνε τα πλοία, σεντινόνερα κλπ. Την επόμενη φορά που θα τα δεις πρέπει να ειδοποιήσεις αμέσως το λιμεναρχείο να πάει να ελέγξει κλπ. και να εντοπίσει το πλοίο που έχει κάνει την ρύπανση.

  2. για τα απονερα υπαρχει το προβλημα εδω και χρονια και κανενας δεν δινει σημασια
    για τις ανεμογενητριες δεν τις θελουνε γιατι γινονται δρομοι στα βουνα και ειναι προσβασιμα πολυ ευκολα οποτε δεν μπορουν να εχουνε φυτιες με χασισια και να τα κρυβουνε στα βουνα
    Οι δρομοι που εγιναν και οι τεχνικοι που ανεβοκατεβαινουν τους χαλανε την ησυχια και τους μειωνουν το εισοδημα

Comments are closed.