ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ! Η υπηρεσιακή κυβέρνηση ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ – Δείτε τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Κοινοποίηση:
10a8aa06-9723-4b7e-9a29-aeadbca1bc47

Αγαπητοί,

Σας αποστέλλω και επισυναπτω αποδεικτικά που δείχνουν ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

Ενώ όλα τα μέτρα έχουν λήξει από τον ΠΟΥ, μόνο για τη χώρα μας ο covid19 είναι απειλή. Έτσι, παρατείνονται τα μέτρα (επισυναπτόμενο ΦΕΚ) για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και για τους εργαζόμενους σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων χωρίς καμία επιστημονική βάση.

Αυτή τη φορά όμως δεν συνεχίζεται μόνο για εκδικητικούς λόγους αυτό το μέτρο, αλλά είναι μια ακόμα προσπάθεια για να κρατήσουν τους Μαθουσάλες μέσα στο σύστημα υγείας. 70χρονοι γιατροί που θα έπρεπε από 31/12/20 να είχαν φύγει από το σύστημα υγείας, τώρα και με το πρόσχημα της απειλής (!!!) του κορονοϊού παραμένουν στις θέσεις τους με μια ανεκδιήγητη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που παρακαλούν να υπάρχει Βουλή σε 10 μέρες για να επικυρώσει αυτό το παράνομο νομοθέτημα που έγινε σε περίοδο που η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ!

Η ΝΔ και τα υπόλοιπα τσιράκια των γερμανοτσολιάδων προσπαθούν ακόμα και μέχρι το τελευταίο λεπτό να κάνουν ρουσφέτια και να κρατήσουν τα παππούδια σε διευθυντικές θέσεις στο ΕΣΥ, την ώρα που η χώρα αιμορραγεί λόγω brain drain. Νέοι ικανοί γιατροί με αντοχές δεν μπορούν να απορροφηθούν στη χώρα μας και συνεχίζουν να φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό, ενώ παραμένουν οι κουρασμένοι και πλέον 70αρηδες που κανείς αναρωτιέται αν μπορούν να κάνουν εφημερίες ή αν αντέχουν απλά και μόνο την κούραση.

Πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους για να μη διαταραχθεί η ομαλή παροχή προς το εσύ μονοκλωνικών αντισωμάτων και φαρμάκων για τον κορονοϊό??? Η απλά αυτό είναι το πρόσχημα για να παραμείνουν στο ΕΣΥ οι ημέτεροι?

Γιατί στα ΦΕΚ που επισυνάπτονται περιλαμβάνονται όλες οι ειδικότητες ενώ μέχρι τώρα περιλάμβαναν εξαιρέσεις? Είναι ευρέως γνωστό πως ο διευθυντής μιας χειρουργικής κλινικής ή ο δερματολόγος ΔΕΝ συνταγογραφούν και ΔΕΝ περιθάλπουν ασθενείς με κορονοϊό. Αλλά αν έβαζαν μέσα μόνο τις ειδικότητες που ασχολούνται με ασθενείς που νοσούν βαριά από το κορονοϊό (γιατί όλοι οι υπόλοιποι το περνάνε σαν μια απλή ίωση) όπως πχ πνευμονολόγους, εντατικολόγους κλπ οι ψήφοι δεν θα ήταν αρκετοί για την αυτοδυναμία που λυσσασμένα απαιτούν. Οπότε μένουν όλοι για να μη διαταραχθεί το σύστημα εν όψει της τουριστικής περιόδου!!! Ήρθε το δολάριο και μας χρειάζεται όλους, γιατί ως γνωστών στα νησιά υπάρχουν διευθυντές και υποδομές για όλες τις θεραπευτικές πράξεις και όχι αμούστακοι αγροτικοί.

Και θα πρέπει να παραγγείλουμε και μονοκλωνικα γιατι οι εντατικες είναι γεματες ε? Μα πόσο γελοίοι.

Και αν δεν υπάρξει Βουλή να καλύψει την παρανομία τους? Εν μια νυκτί μαζικά θα φύγουν άτομα (που θα έπρεπε σταδιακά να φεύγουν από 2020) χωρίς να έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις τους και έτσι οι ελλείψεις στο ΕΣΥ θα είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Bonus για όλους: Η υπουργική απόφαση που παίρνει παράταση τώρα για τα άδικα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων, είναι συνέχεια απόφασης της 29ης Μαΐου, που ήταν συνέχεια της απόφασης της 1ης Μαΐου. Η απόφαση της 1ης Μαΐου από ποια Βουλή επικυρώθηκε??? Μήπως έχουν περάσει ήδη οι 40-45 μέρες που είχε διορία η Βουλή για να «επικυρώσει» αυτές τις αποφάσεις (βλ. παρακάτω) ?? Μήπως αναγκάζουν άτομα σε δίπλα τεστ, μάσκες υψηλής προστασίας, στιγματισμό στο χώρο εργασίας, αδυναμία εισόδου /εργασίας σε κλειστές μονάδες με μια υπουργική απόφαση που είναι τον αέρα και δεν ισχύει??

Βλέπουμε ότι η κατάλυση του Συντάγματος γίνεται ήδη πολύ πριν το κακοποιήσουν οι εθνοπροδότες της ΝΔ με την αναθεώρηση του. Άλλη μια παγκόσμια πρωτιά για τη ΝΔ που θεωρεί τον τουρισμό «έκτακτης περιπτώσεως εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκη» και βάζει την υπηρεσιακή κυβέρνηση να παρανομεί και να νομοθετεί χωρίς ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ για αυτό το λόγο!

Επεξηγήσεις:

“Πράξη νομοθετικού περιεχομένου ονομάζεται, σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, το νομοθέτημα που θεσπίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, για τη νομοθετική διευθέτηση μίας έκτακτης περιπτώσεως εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης. Βεβαίως, την πραγματική εξουσία θεσπίσεως πράξεων νομοθετικού περιεχομένου έχει το Υπουργικό Συμβούλιο και όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι κατά το Σύνταγμα ανεύθυνος για τις πράξεις του.

Η θέσπιση πράξεως νομοθετικού περιεχομένου δεν προαπαιτεί τη συμμετοχή της Βουλής. Αντίθετα με εκείνες τις κανονιστικές πράξεις της εκτελεστικής λειτουργίας που εκδίδονται ύστερα από νομοθετική εξουσιοδότηση (άρθρο 43 του Συντάγματος), οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θεσπίζονται στα πλαίσια αυτόνομης κανονιστικής αρμοδιότητας της εκτελεστικής λειτουργίας.

Όμως για τη διατήρηση της ισχύος μιας πράξεως νομοθετικού περιεχομένου, πρέπει αυτή να εισαχθεί στη Βουλή για κύρωση εντός σαράντα (40) ημερών από την έκδοσή της (ή από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο) και να κυρωθεί από τη Βουλή εντός τριών (3) μηνών από τότε που εισήχθη για κύρωση. Αν δεν τηρηθούν οι παραπάνω προθεσμίες, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου παύει να ισχύει. Διατηρεί, όμως, την ισχύ της για το χρονικό διάστημα που προηγείται της εκπνοής των προαναφερθεισών προθεσμιών.”

FEK-2023-2

FEK-2023-1

 

Από αναγνώστη του ΜΑΚΕΛΕΙΟ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: