Οι ερυθρόλευκοι δεν σταμάτησαν στην επιστολή που έχουν στείλει στον Αυγενάκη και μερίμνησαν ώστε να ενημερωθούν και οι FIFA / UEFA για τις καταγγελίες τους.
Ο Ολυμπιακός αυτό που επισημαίνει είναι πως το να αποτανθεί στον Λευτέρη Αυγενάκη ήταν το έσχατο μέσο καθώς εδώ και τρία χρόνια ζητάει ακόμα και με εξώδικα τα οικονομικά στοιχεία της ΕΠΟ και δεν έχει λάβει τίποτα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συμμετέχει – όπως προκύπτει από τους ανθρώπους του – στα ετήσια έσοδα της Ομοσπονδίας, με δραστηριότητες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε ποσοστό που φτάνει το 40%.
Επίσης ότι σε ετήσια βάση η Ομοσπονδία εισπράττει από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ένα ποσό που ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, με τα τέσσερα να προέρχονται από τον Ολυμπιακό. Είναι ποσοστά από τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών, από τηλεοπτικά δικαιώματα & από μεταγραφές παικτών.
Από τον Ολυμπιακό τονίζουν ακόμα πως την τελευταία τριετία η Ομοσπονδία έχει πολλαπλασιάσει το υπαλληλικό προσωπικό της και έχει υπερδιπλασιάσει τους υπαλλήλους της. Γίνεται λόγος από στελέχη των Πειραιωτών από 150 από εκεί που ήταν 70. Έχει εκτοξευθεί έτσι, το κόστος λειτουργίας της που έχει ξεπεράσει το 40%. Επιπλέον πως δεν είναι τυχαίο ότι ζήτησε δάνειο από την UEFA, για να καλύψει τις βασικές της ανάγκες.
Ο Ολυμπιακός καταγγέλει πως η ΕΠΟ έχει προχωρήσει σε περικοπές ακόμη και σε δραστηριότητες επιβεβλημένες για τις Εθνικές ομάδες. Έχει ματαιώσει κάθε συνεδρίαση όλων των Επιτροπών, από την αρχή του έτους και ματαίωσε υποχρεωτικά σεμινάρια διαιτησίας, για διαιτητές της πρώτης κατηγορίας. Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Υπάρχουν προγράμματα, από την FIFA και την UEFA, για τη δημιουργία γηπέδων, όπως έγιναν στα Σκόπια ή τη Βουλγαρία. Εδώ δεν έγινε αυτό όπως προκύπτει από τους Πειραιώτες, αλλά δαπανήθηκαν τα χρήματα, για λειτουργικά έξοδα. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης υπάρχουν υπάλληλοι της ΕΠΟ, οι οποίοι αμείβονται με 7.000 ευρώ μηνιαίως και ενώ στο Λιμάνι στέκονται στο ότι υπάρχει η πιο ακριβοπληρωμένη Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Εννοείται ότι αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να είναι υπέρ του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των Εθνικών ομάδων.
Για το VAR που κοστίζει ένα σωρό χρήματα υπάρχουν οι γνωστές διαπιστώσεις. Δεν έχει γραμμή οφσάιντ αλλά και Goal Line Technology. Δεν υπάρχει αντίστοιχος παρατηρητής διαιτησίας και δεν έχουν ανατεθεί στον παρατηρητή διαιτησίας καθήκοντα αξιολόγησης του διαιτητή στο VAR. Στην Ελλάδα ο διαιτητής στο VAR είναι απολύτως ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να αξιολογείται, όπως υπογραμμίζουν από τον Ολυμπιακό και ενώ συμπληρώνουν ότι απαγορεύεται ρητώς να μεταφερθούν στις ΠΑΕ οι διάλογοι από το VAR. Ακόμα πως έχουν συζητήσει πολλές φορές το θέμα με τους διαλόγους των διαιτητών με τους υπευθύνους του VAR, τους οποίους οι ομάδες δεν παίρνουν. Επιπλέον από τον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζουν πως ήδη έχουν απευθυνθεί αρμοδίως και στην FIFA και την UEFA όπως ορίζει το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Επιπλέον πως την συνάντηση με τον Υφυπουργό την ζήτησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός και τους απάντησε πως θα δρομολογηθεί.
Από τον Ολυμπιακό επίσης διευκρινίζεται πως στην επιστολή δεν λένε πως θα φύγουν από το πρωτάθλημα. Τέλος οι ερυθρόλευκοι στέκονται και στο κοινωνικό πρόσωπο του συλλόγου και σε ενέργειες, όπως με την παρουσία της Μυρτούς στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στη βράβευση στον μεγαλύτερο ηλικιακά κάτοχο διαρκείας, τον 90χρονο κ. Χάσικο, τον Ντέιβιντ Μπλατ αλλά και τον Παραολυμπιονίκη, Δημήτρη Αμπατζή.
Πηγή: gazzetta.gr