ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΠΕΛΟΖΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΨΑΛΟΥ ΜΠΑΙΝΤΕΝ – ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ

Κοινοποίηση:
biden-obama

Η αμφισβήτηση εναντίον του Τζο Μπάιντεν είναι τεράστια και σύμφωνα με το «CNN» ο Μπαράκ Ομπάμα είναι αυτός που από το παρασκήνιο κινεί τα νήματα για την απόσυρση του νυν προέδρου από την προεκλογική «κούρσα».

Παρά τις προσπάθειες Μπάιντεν και του επιτελείου του να πείσουν για την πνευματική του υγεία και την ικανότητά του να ηγηθεί του Δημοκρατικού κόμματος και της χώρας, οι πιέσεις να αποσυρθεί από την κούρσα απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ έχουν γίνει αφόρητες. Οι εμφανίσεις του νυν προέδρου, με τελευταία την χθεσινή, κατά την οποία αποκάλεσε την Κάμαλα Χάρις «Τραμπ» και τον Ζελένσκι «Πούτιν» έχουν ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής. Παράλληλα, οι χορηγοί εγκαταλείπουν το στρατόπεδο των Δημοκρατικών με γεωμετρική πρόοδο.

Ο Ομπάμα φέρεται πλέον να κινεί τα νήματα για την απόσυρση του γηραιού υποψηφίου, καθώς δεν πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει, μετά την καταστροφική εμφάνιση στο debate με τον Τραμπ και τα τραγελαφικά που ακολούθησαν.

Ένας από τους στενότερους συμμάχους μέχρι πρότινος του Τζο Μπάιντεν, για πρώτη φορά εξέφρασε σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τις σοβαρές ανησυχίες του για την κατάσταση του νυν προέδρου. Ανάλογες είναι οι σκέψεις της Νάνσι Πελόζι, πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών.

Το συμπέρασμα, στο οποίο καταλήγουν και οι δύο, είναι πως οι πιθανότητες του Μπάιντεν να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ περιορίζονται ημέρα με την ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, ο Ομπάμα δεν προτίθεται να δημοσιοποιήσει τους προβληματισμούς του, καθώς γνωρίζει πως αυτό θα ενισχύσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, οι ανησυχίες του είναι ένα από τα «πιο δυσάρεστα μυστικά στην Ουάσινγκτον» και μαζί με την Πελόζι εξετάζουν ποια μέτρα να λάβουν και πώς να οδηγήσουν τον Μπάιντεν στην έξοδο πριν από τις κρίσιμες εκλογές του Νοεμβρίου.

Πίσω από τα αρνητικά δημοσιεύματα

Ενδεικτικό του έντονου παρασκηνίου είναι, σύμφωνα με το Politico, πως ο Μπαράκ Ομπάμα γνώριζε για το πολύκροτο άρθρο του Τζορτζ Κλούνεϊ, με το οποίο ζήτησε την απομάκρυνση του Μπάιντεν, αλλά δεν έκανε τίποτε για να τον αποτρέψει. Εμφανίζεται, δε, να βρίσκεται πίσω από αρκετά διαδοχικά αρνητικά δημοσιεύματα για τον Τζο Μπάιντεν.

Το συγκεκριμένο άρθρο που δημοσιεύθηκε στους New York Times εκτιμάται από πολλούς αναλυτές πως ενδεχομένως έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στον Μπάιντεν από οποιαδήποτε άλλη πολιτική παρέμβαση εναντίον του μέχρι τούδε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Ο Μπάιντεν λόγω ηλικίας έπρεπε να ήταν υποψήφιος στη θέση του Ομπάμα και ο Ομπάμπα στην παρούσα φάση. Αλλά και επί Ομπάμα ο Μπάιντεν κυβερνούσε.

    1. Τα εχεις μπλεξει . Ο Ομπαμα ηταν κ ειναι πισω απο τον ” Μπερνι ” .

  2. Οχι ρε παιδια! Ο …αντιπροεδρος Τραμπ που θα σκισει τα φαρδουλα τι λεει?
    Αλτσχαιμεριστικο σαψαλο αποκατεστρεψες το πλανητη με την ΝΤΠ του κωλου! Καταλαβες “δημοκρατικια” κυρατσα Ντορα των….λεσχων?

  3. Ναι γτ λένε προωθεί την γυναίκα του μισελ Μάικλ για την προεδρία. αν είναι δυνατόν

  4. Νομίζω ότι θα πάνε με τον Μπάιντεν μέχρι το τέλος για να χάσει και να βγει πρόεδρος ο Τραμπ και να χρεωθεί ο Τραμπ την ήττα της Αμερικής και του Νάτο στην Ουκρανία. Βλέπουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νικηθεί η Ρωσία οπότε ψάχνουν αποδιοπομπαίο τράγο να του φορτώσουν την ήττα.

    1. Έστω κι έτσι, μακάρι.
      Και σιγά μην κατηγορήσει ο κόσμος τον Τραμπ. Αυτός μάλλον θα τον λήξει

    2. δεν υπαρχει περιπτωση να κερδισει η Ρωσια, κενεις δε θελει νεο χιτλερ

Comments are closed.