ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητούν από 196.000 αγρότες να επιστρέψουν χρήματα!

Κοινοποίηση:

Ένα λάθος του ΟΠΕΚΕΠΕ -συγκεκριμένα του τεχνικού συμβούλου που είχε αναλάβει την επεξεργασία των στοιχείων στην ενεργοποίηση της χρονιάς 2022-, θα κοστίσει ακριβά σε χιλιάδες αγρότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από την περασμένη Πέμπτη έχουν σταλεί ειδοποιητήρια σε εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγούς από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ζητώντας να επιστραφούν μεγάλα ποσά από τις επιδοτήσεις του 2022. Πρόκειται για 63 εκατ. ευρώ που στο τέλος έγιναν 50 εκατ. και οι επιστροφές αφορούν 196.000 αγρότες από όλη την Ελλάδα.

 

Επιστρέψτε τα αλλιώς θα αφαιρεθούν από την επόμενη επιδότηση

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαπίστωσε το λάθος και ζητά πίσω τα λάθος χρήματα μέσα στις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ειδοποιητήριο που έλαβε παραγωγός στο Ηράκλειο, οι αγρότες και οι παραγωγοί καλούνται τώρα να επιστέψουν τα χρήματα που τους ζητά ο ΟΠΕΚΕΠΕ, έως τις 29 Οκτωβρίου, σε διαφορετική περίπτωση τα χρήματα θα κρατηθούν αυτόματα από την επόμενη πληρωμή των επιδοτήσεων.

Δείτε το ειδοποιητήριο που έλαβε παραγωγός στο Ηράκλειο

opekepe.jpg

Συγκεκριμένα, το ειδοποιητήριο αναφέρει ότι οι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν έγγραφες παρατηρήσεις, εφόσον δεν ισχύει οτιδήποτε από τα ανωτέρω, έως 29/10/2024 στην εφαρμογή https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/upap στην οθόνη Αχρεώστητα με την επιλογή «Υποβολή έγγραφων παρατηρήσεων» με επισυναπτόμενα αποδεικτικά στοιχεία, που να ενισχύουν τα επιχειρήματά τους.

Σε περίπτωση που δεν καταθέσουν το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό ή δεν υποβάλλουν παρατηρήσεις εντός της ανωτέρω προθεσμίας, ή οι έγγραφες παρατηρήσεις κριθούν αβάσιμες, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα προχωρήσει την διαδικασία ανάκτησης κατά περίπτωση βάσει του Ν.2520/1997, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δηλαδή το ποσό θα κρατηθεί αυτόματα από την επόμενη πληρωμή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response