ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΛΑΖΟΝΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΠΤΗ» ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ – ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΤΟΥ 28ΧΡΟΝΟΥ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Κοινοποίηση:
tempi22024

Οργή κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή και κατηγορίες περί προκλητικής συμπεριφοράς στην εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό εξαπέλυσε η αδερφή του 28χρονου μηχανοδηγού Δημήτρη Οικού που έχασε τη ζωή του στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέφερε στην εξεταστική επιτροπή πως έχει συνομιλήσει με συγγενείς των θυμάτων των οποίων «ο πόνος τους είναι βουβός», κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Σμαρώς Οικού: «Είμαστε σε επαφή γύρω στις 38 οικογένειες. Δεν υπάρχει βουβός πόνος σε κανέναν. Ισα ίσα έχουμε φωνή και βγαίνουμε μπροστά. Δεν ξέρω καν ποιος είχε την υπομονή να συναντηθεί μαζί του (σ.σ.: με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή). Δεν έχω ακούσει από κανέναν συγγενή ότι έχει μιλήσει μαζί του».

Οπως αναφέρει η ίδια, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής είναι προκλητικός: «Δεν έχει ήθος και ευθιξία να πει τα πράγματα όπως έχουν. Ψευδορκεί. Δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει στην εξεταστική επιτροπή ότι δεν γνώριζε τίποτα. Γνώριζε, είχαν κατατεθεί εξώδικα που αποδεικνύουν ότι γνώριζε. Αν δεν γνώριζε, πάλι ανίκανος θα ήταν. Δεν γίνεται να είσαι υπουργός και να μη γνωρίζεις» συμπλήρωσε η κυρία Οικού.

Η ίδια χαρακτήρισε αισχρή την τοποθέτησή του στην εξεταστική επιτροπή, τονίζοντας πως το ύφος του ήταν υπεροπτικό, αλαζονικό και είχε τη σιγουριά του νικητή. Παράλληλα πρόσθεσε ότι «το επόμενο είναι να μας ζητήσουν και τα ρέστα επειδή παίρναμε ένα μέσο σταθερής τροχιάς καθημερινά. Το ύφος που είχε στην εξεταστική είναι εκείνου που είναι σίγουρος ότι δεν θα δικαστεί για αυτό που πρέπει».

Στη συνέχεια η Σμαρώ Οικού ανέφερε πως από την εξεταστική επιτροπή λείπουν βασικοί μάρτυρες, όπως ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας. «Μιλάμε για μια εξεταστική επιτροπή φοβερά ελεγχόμενη. Λείπουν βασικοί μάρτυρες, λείπει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, που είχε ηγηθεί όλης της διαδικασίας και έχει καταθέσει τα εξώδικα. Δεν θα ακούσουμε ποτέ την πλευρά των μηχανοδηγών, των εργαζομένων» υπογράμμισε.

Οσον αφορά τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος δεν κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του ως κατηγορούμενος στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, η αδερφή του αδικοχαμένου 28χρονου υποστήριξε ότι είναι δειλός.
«Εκανε χρήση ενός δικαιώματος που είχε. Ξέρει ότι υπάρχουν στοιχεία που στην ουσία τον στοχοποιούν και ένα από αυτά είναι το μπάζωμα του χώρου. Είναι η απόλυτη συγκάλυψη σε όλο το έγκλημα» ανέφερε η Σμαρώ Οικού.

Η αδερφή του 28χρονου μηχανοδηγού ανέφερε πως οι οικογένειες των θυμάτων είναι τρομερά απογοητευμένοι. «Βιώνουμε άλλη μια φορά στο πετσί μας ότι δικαίωση σε αυτή τη χώρα δεν θα βρούμε. Υπάρχουν οι νόμοι, αλλά ο τρόπος που γίνεται η χρήση τους δεν οδηγεί σε αποτέλεσμα δικαίωσης για εμάς» κατέληξε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. Δηλαδή ο φλώρος είπε για τους συγγενείς των νεκρών να πονάνε βουβά για να μη ζητήσουν την τιμωρία των υπαιτίων για τη δολοφονία των δικών τους ανθρώπων; Φαίνεται ηδονίζεται, φτιάχνεται με τον κρυφό πόνο των άλλων. Είχε πλήρη ενημέρωση για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα τρένα αλλά ήθελε να πάρει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσε στο λαιμό του.

  2. Συνιστω ηρεμια να φαει πρωτα ο φρουτομπουλης τη μερεντα του μπας και ξεμπλοκαρει ο εγκεφαλος του! “Ωραιο” ανηψιο εχεις μακαριστε Καραμανλη!

  3. Πρέπει να τελειώνουμε με την γραικυλική οικογένεια των Καραμανλήδων.
    Τον πατέρα του, ο θείος, ως πρωθυπουργός, τον είχε διορίσει αργόμισθο στην Αγροτική Τράπεζα, το δε 1958, σε ηλικία 29 ετών τον έστειλε για ανώτατες σπουδές στην Αγγλία δημοσία δαπάνη.
    Σκάνδαλο της εποχής.

  4. η υπολιπες ψυχες που ειναι ακομα ψαχνουν το εχω απορια για δεν το λετε χαθηκαν εμινα με την απορια

  5. Κύριοι.Ορθώς εξοργίζεστε με την αδιαφορία αλλά και πολλάκις συγκάλυψη των πολιτικών απο τους δικαστές,οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι οι πολιτικοί τους προ`ι`στάμενοι.Υπουργός δικαιοσύνης.Όλοι οι δικαστές ακολουθούν το νομικό επάγγελμα,ελπίζοντας στη μελλοντική ανέλιξή τους που συνεπάγεται και ανάλογα οικονομικά οφέλη.Δεν σπουδάζουν για απονομή δικαίου στους όπου φτωχός κι η μοίρα του αλλά δια ίδιον όφελος.Δεν προλαβαίνουν να συνταξιοδοτηθούν και διορίζονται σε θέσεις αρχής με πολύ μεγάλο μισθό σύν την σύνταξή τους.Λοιπόν,σ`αυτή τη χώρα μη μιλάτε για `δικαιοσύνη`.Τι μπορούμε να κάνουμε;Τίποτα το ουσιαστικό.

  6. Και υστερα λενε γιατι μερικοι πηραν το νομο στα χερια τους

  7. Μπουρδέλον η ΕΛΛΑΣ!
    Σηκω Παπαδόπουλε να δείς τα σκυλιά πού σε δίκασαν😠
    Λουγκρες, κλέφτες, ψεύτες, κι ολα τα κακά!!
    Από πού κι ως πού, μπορεί Βουλευτής να κάνει τον Ανακριτή?
    Ο Διάολος δουλειά δέν είχε,γαμουσε τα παιδιά ντου!!!
    Πού είναι οι τσαμπουκάδες τού Αρείου Πάγου; Νά σάς πω εγώ: Εκεί πού τούς τοποθέτησε ο οξυδερκής Βασίλης Κόκκινος.
    Για νά μην λέτε ότι τα είπε ο Ναζί Κώστας Πλεύρης😁😏
    Αισχρό Πολίτευμα η υποτελής ψευτοδημοκρατία τών λιγδιάρηδων..
    Όπου τούς ακουμπάς, λερώνεσαι!!!
    Γι αυτά δεν έχει να πει τίποτα ο Λίνος Σισιλιανος. Τα δικαιώματα των Πισωκέντηδων ομως, τα βλέπει πολύ καλά… 😠

    1. Εσείς τον δικάσαται γίδια με αυτούς που ψηφίζατε… Του μπέκα και στα 4 λοιπόν

  8. Μπουρδέλον η ΕΛΛΑΣ!
    Σηκω Παπαδόπουλε να δείς τα σκυλιά πού σε δίκασαν😠
    Λουγκρες, κλέφτες, ψεύτες, κι ολα τα κακά!!
    Από πού κι ως πού, μπορεί Βουλευτής να κάνει τον Ανακριτή?
    Ο Διάολος δουλειά δέν είχε,γαμουσε τα παιδιά ντου!!!
    Πού είναι οι τσαμπουκάδες τού Αρείου Πάγου; Νά σάς πω εγώ: Εκεί πού τούς τοποθέτησε ο οξυδερκής Βασίλης Κόκκινος.
    Για νά μην λέτε ότι τα είπε ο Ναζί Κώστας Πλεύρης😁😏
    Αισχρό Πολίτευμα η υποτελής ψευτοδημοκρατία τών λιγδιάρηδων..
    Όπου τούς ακουμπάς, λερώνεσαι!!!
    Γι αυτά δεν έχει να πει τίποτα ο Λίνος Σισιλιανος. Τα δικαιώματα των Πισωκέντηδων ομως, τα βλέπει πολύ καλά… 😠

  9. Σερραίοι παόκια ψηφοφόροι. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ. Για σκότωμα ΟΛΟΙ
    Ψήφισαν ΞΑΝΑ καραμανλή.
    Παοκ και καραμανλή….

  10. Στα Σέρρες δεν κοιτάνε αυτά…..όταν ψηφίζουν….κοιτάνε την πάρτη τους Κ τον κωλο τους…..Κ τα παιδιά τους τους αγοράζουν βοιδαμαξες να πηγαίνουν στις δουλειές του….

  11. Μα οι Νόμοι έχουν πολλά “παράθυρα” & είναι αντιφατικοί μεταξύ τους.
    Η Ελληνική Νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος, διότι υπάρχει η καταραμένη πολυνομία.
    Την δε πολυνομία, ακολουθούν Υπουργικές Αποφάσεις, που οι περισσότερες είναι παράνομες.
    Πόσοι Πολιτικοί έχουν πάει Φυλακή στην Ελλάδα, παρά τα Οικονομικά σκάνδαλα που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες, με τα €Δις που έχουν έρθει στην Ελλάδα?
    Ποιός ελέγχει πραγματικά, πως έκαναν τεράστιες περιουσίες οι Πολιτικοί, από Δημάρχους έως Υπουργούς? Στην ουσία κανένας.
    Το Πόθεν Έσχες είναι γελοίο & είναι φτύσιμο στα μούτρα όλων των Πολιτών.
    Θα αλλάξει κάτι με αφορμή τις 57 ψυχές που σκοτώθηκαν τόσο άδικα με πλήρη υπαιτιότητα του Ελληνικού Δημοσίου?
    Όχι βέβαια, πράγμα που αποδεικνύεται με το ύφος του Κ. Αχ. Καραμανλή, ακριβώς όπως αναφέρει η κ. Σμαρώ Οικού.

  12. δημοσιο λιντσαρισμα του μπασταρδου απο τους συγγενεις των νεκρων. ολα τ αλλα ειναι κουραφεξαλα

  13. Ακόμα να πάρουν τις καραμπινες? Άξιοι της μοίρας τους.

  14. Δουλεύουμε για να ταΐζουμε τους κηφήνες των πολιτικών δυναστειών, αυτοί με τη σειρά τους είναι με το αζημείωτο υπάλληλοι των εργολάβων με τους οποίους μοιράζουν τα ιμάτια του ελληνικού λαού.

  15. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΙ.

  16. ψοφο σ αυτους κ τις οικογενειες τους, σημερα

Comments are closed.