ΟΦΚΑΘ – Πλημμύρες Θεσσαλίας: «Η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που αντιμετωπίσαμε»

Κοινοποίηση:
ΟΦΚΑΘ

Ανακοίνωση ΟΦΚΑΘ για τις πλημμύρες Θεσσαλίας:

«Ξεκινήσαμε στις 8/9/10/11 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Θωμά Λάρισας με 162 διασώσεις συνανθρώπων μας σε ένα δύσκολο για εμάς πεδίο δράσης καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο!

 

ΟΦΚΑΘ - Πλημμύρες Θεσσαλίας

Συνεχίσαμε στις 3/4/5 και 11/12/13 Οκτωβρίου στην Αγριά Βόλου με αποκατάσταση πλημμυρισμένων οικείων καθαρίζοντας λάσπες και φερτά υλικά ώστε να ξαναγίνουν τα σπίτια κατοικήσιμα!

ΟΦΚΑΘ - Πλημμύρες ΘεσσαλίαςΟΦΚΑΘ - Πλημμύρες Θεσσαλίας

Και «κλείσαμε» στις 14 Οκτωβρίου στον Παραπόταμο Τρικάλων με 1,5 τόνο ανθρωπιστική βοήθεια σε ρουχισμό υλικά καθαρισμού και φάρμακα που πραγματικά «έπιασαν»  τόπο αφού ο κόσμος τα είχε μεγάλη ανάγκη!

Πλημμύρες ΘεσσαλίαςΠλημμύρες Θεσσαλίας

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας για την άμεση πρόσκληση στην ομάδα μας για παροχή βοήθειας. Τον Δήμο Λαρισαίων για την φιλοξενία και σίτιση των μελών μας για όλες τις ήμερες που επιχειρούσαμε.

Όλους του συμπολίτες μας του Δήμου Θερμαϊκού για την μεγάλη ανταπόκριση που έδειξαν στην πρόσκληση μας για την ανθρωπιστική βοήθεια όπως και στο 1 ΕΠΑΛ και Ε.Κ. Καλαμαριάς για την βοήθεια τους.

Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στις βάσεις ετοιμότητας Παρανεστίου Δράμας, Ορμύλιας Χαλκιδικής, Λευκώνα Σερρών και σε όλα τα μέλη μας που πήραν μέρος όλο αυτό το διάστημα που χρειάστηκε να επιχειρήσουμε.

Όλα αυτά τα καταφέραμε με την ευλογιά του γέροντα Γαβριήλ Ηγουμένου της Ιερέας Μονής Παντοκράτορος με τον εκπρόσωπο της, τον «δικό» μας Πατερά Ηλία!

Η δικιά μας «ανταμοιβή» σε όλη αυτήν την προσπάθεια μας είναι οι ευχαριστίες και η μεγάλη αγκαλιά όλων των κατοίκων που βοηθήσαμε».

ΟΦΚΑΘ - Πλημμύρες Θεσσαλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: