«Οδοστρωτήρας» Ελ Κααμπί έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Λαμία (0-3)

Κοινοποίηση:
Ελ Κααμπί

Mε μεγάλο πρωταγωνιστή και τοπ – σκόρερ τον Αγιούμπ Ελ Καμπί, που πέτυχε τα δύο του φετινά πρώτα γκολ, στο πρωτάθλημα (41′, 79′) ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από τη Λααία επικρατώντας με 3-0 της ομωνυμης ομάδας και πάτησε κορυφή κάνοντας το «3Χ3». Με τον Ζέλσον Μάρτινς να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 81′.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε στο ματς με τη Λαμία, να τοποθετήσει στο πλάι του Πιρόλα στο κέντρο της άμυνας τον Ντόη, αφήνοντας στον πάγκο τον Κάρμο, ενώ ξεκινά βασικός στα χαφ ο Στάμενιτς δίπλα στον Έσε.

Πιο συγκεκριμένα, o Τζολάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Πιρόλα και Ντόη μπροστά του και τους Ορτέγκα, Ροντινέι στα αμυντικά άκρα. Οι Έσε και Στάμενιτς αγωνίστηκαν στον άξονα, ενώ ο Τσικίνιο ήταν μπροστά τους. Οι Μαρτίνς και Βέλντε έπαιξαν στα επιθετικά άκρα, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και επέβαλλε τον ρυθμό του. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ πίεζε όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα, με στόχο φυσικά να βρει ένα γκολ που θα του κάνει πιο εύκολη τη δουλειά, δίνοντας γρήγορο ρυθμό στο ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έπεσαν πάνω στον Κόστιτς ή στις λανθασμένες τελικές τους επιλογές. Στο 6’, ο Βέλντε από αριστερά κινήθηκε στη γωνία της περιοχής, να φέρνει τη μπάλα στο δεξί πόδι, αλλά ο Κόστιτς απομάκρυνε εντυπωσιακά το σουτ του Νορβηγού Δέκα λεπτά μετά, o Τσικίνιο πέρασε κάθετη πάσα για τον Ζέλσον που έκανε το σουτ με το δεξί μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κόστιτς απέκρουσε εντυπωσιακά. Η σημαντική απειλή που δέχτηκαν οι Πειραιώτες από τη Λαμία ήταν στο 32’ όταν ο Αντράντε από το αριστερό άκρο της άμυνας έκανε βαθιά μπαλιά για τον Φουρτάδο, ο οποίος υπό την πίεση του Ορτέγκα έκανε το σουτ και ο Τζολάκης δύσκολα με το γόνατο έδιωξε σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι Κυπελλούχοι Ευρώπης βρήκαν την λύση με τον Ελ Κααμπί, να ανοίγει λογαριασμό στη σεζόν. Ο Τσικίνιο έβγαλε μία τρομερή μπαλιά πίσω από το κέντρο του γηπέδου, ο Μαροκινός φορ νίκησε στον αέρα τον Γιαννούτσο και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Κόστιτς και έκανε το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε τόσο καλά στο δεύτερο ημίχρονο και λίγο έλειψε να δεχτεί την ισοφάριση στο 46’, αλλά ο Τζολάκης έδωσε την λύση, στο σουτ του Βλαχομήτρου. Οκτώ λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα απρόοπτο. Ο Πιρόλα ένιωσε ενοχλήσεις και πέρασε εκτός παιχνιδιού και ο Κάρμο μπήκε στην θέση του, πραγματοποιώντας το δεύτερο ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα». Στο 61’, ο Βέλντε από αριστερά δημιούργησε για τον Ζέλσον που στρώνει στον Έσε. Ο Αργεντινός έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Κόστιτς να αποκρούει. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε ξανά στον Βέλντε που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στη συνέχεια, οι Κυπελλούχοι Ευρώπης «κλείδωσαν» το τρίποντο με δύο τέρματα σε διάστημα δύο λεπτών, με τους Ελ Κααμπί και Ζέλσον.

Αρχικά, εξαιρετική ενέργεια του Ροντινέι, ο οποίος από τα δεξιά εκτός περιοχής, τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί, που με το δεξί πόδι έκανε το 2-0 για τους ερυθρόλευκους.

Τέλος, μετά την κεφαλιά του Μασούρα, ο Ελ Κααμπί πρόλαβε να ανοίξει την μπάλα στον Μαρτίνς, ο οποίος με το δυνατό δεξί σουτ έκανε το 3-0 για τους ερυθρόλευκους.

ΛΑΜΙΑ (Σατσιάς): Κόστιτς, Σαραμαντάς, Αντράντε, Νούνιες, Μέκιτς, Φουστάδο, Βλαχομήτρος, Μπίκοβ, Κορνέζος, Γιαννούτσος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Πιρόλα (54’ Κάρμο), Ορτέγκα, Στάμενιτς, Έσε, Μαρτίνς, Τσικίνιο, Βέλντε, Ελ Κααμπί

FacebookXWhatsAppViberSkypeEmailΜοιραστείτε

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response