Οι Βρετανοί απολαμβάνουν την “ασφάλεια” στη Ρόδο, δηλώνει ο πρέσβης

Κοινοποίηση:
rodos-tourist-696x392

Σήμερα, ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, είχε συνάντηση με τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Matthew Lodge. Στη συζήτηση συμμετείχε επίσης η πρόξενος Ράνια Κοσσιώρη. Οι τρεις τους εστίασαν στη σημασία της ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ της Ρόδου και του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Ο δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στην καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τη Νότια Ρόδο πέρυσι. Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, χιλιάδες τουρίστες χρειάστηκε να εκκενώσουν τα ξενοδοχεία τους υπό αντίξοες συνθήκες. Ο δήμαρχος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση εκκένωσης και φιλοξενίας των επισκεπτών, υπογραμμίζοντας την αλληλεγγύη και την υποστήριξη που προσφέρθηκε σε εκείνες τις κρίσιμες στιγμές.

Η συζήτηση περιλάμβανε επίσης προτάσεις για στρατηγικές συνεργασίες στο μέλλον, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού και την προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο περιοχών. Ο δήμαρχος και ο πρέσβης συμφώνησαν ότι η ενίσχυση αυτών των σχέσεων θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο για τη Ρόδο όσο και για το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Η Ρόδος δέχεται περισσότερους από 600.000 Βρετανούς κάθε χρόνο και η Βρετανική αγορά είναι παραδοσιακά η κυριότερη για το νησί. «Αυτό δεν βλέπω το λόγο να αλλάξει. Οι επισκέπτες βιώνουν την αληθινή φιλοξενία γι’ αυτό και οι περισσότεροι θέλουν να επιστρέψουν», είπε ο πρέσβης δηλώνοντας ταυτόχρονα ικανοποιημένος από τη λειτουργία του Βρετανικού προξενείου στη Ρόδο.

 

“Οι Βρετανοί αισθάνονται ασφαλείς στη Ρόδο” δηλώνει ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου

«Το νησί μας αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για τους Βρετανούς επισκέπτες και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ μας είναι καθοριστικής σημασίας. Ευχαρίστησα τον Πρέσβη για την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στη Ρόδο. Στόχος μας είναι, μέσα από την ενίσχυση των διμερών σχέσεων να φέρουμε θετικά αποτελέσματα τόσο για τους κατοίκους της Ρόδου όσο και για τους επισκέπτες μας από το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης.

Σημειώνεται ότι στο ξενοδοχείο Sheraton στη Ρόδο πραγματοποιείται τριήμερο παγκόσμιο συμπόσιο με θέμα την ρύπανση από τα πλαστικά, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνεργασία με το University of Leeds, το Global NEST, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης.

Το συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και το απόγευμα στην εναρκτήρια τελετή, μίλησε ο Πρέσβης Matthew Lodge.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response