Οι Γερμανοί Πράσινοι απορρίπτουν τη συμφωνηθείσα απαγόρευση της μετανάστευσης

Κοινοποίηση:
Γερμανοί-Πράσινοι-απορρίπτουν-τη-συμφωνηθείσα-απαγόρευση-της-μετανάστευσης-696x464

Ένα συμφωνημένο πακέτο μέτρων για αυστηρότερους μεταναστευτικούς νόμους στη Γερμανία αντιμετωπίζει την αντίδραση των Πρασίνων, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ συμμετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης.

Μετά την επίθεση με μαχαίρι από έναν φερόμενο ως ισλαμιστή στο Ζόλινγκεν, όπου τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σοβαρά, η γερμανική κυβέρνηση εκκόλαψε σχέδια για τον περιορισμό της κατοχής μαχαιριών και την αυστηροποίηση της μεταναστευτικής νομοθεσίας, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια.

Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ (SPD), ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν (FDP) και ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) συμφώνησαν σε μια σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης και της βιομετρικής αντιστοίχισης για τον εντοπισμό πιθανών τρομοκρατών.

Όμως τώρα, οι Πράσινοι μιλούν κατά της υιοθέτησης των μέτρων.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η γερμανική κυβέρνηση έστειλε ένα κείμενο σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στις κοινοβουλευτικές ομάδες της Bundestag και οι Πράσινοι αντέδρασαν βάζοντας φρένο.

«Δεν θα ήταν καλή ιδέα να εγκρίνουμε μανιωδώς το νέο πακέτο μέτρων ασφαλείας με την αυστηροποίηση του ασύλου στο κοινοβούλιο», δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Έρικ Μάρκουαρντ, ο οποίος συμμετέχει επίσης στο κομματικό συμβούλιο των Πρασίνων, στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

«Ένας υστερικός διαγωνισμός προσφορών για τη μείωση του αριθμού των αιτούντων άσυλο δεν θα κερδηθεί έναντι της ακροδεξιάς».

«Βλάπτει τη δημοκρατία μας όταν οι νόμοι ψηφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς λόγο».

Η προτεινόμενη αυστηροποίηση της νομοθεσίας για το άσυλο, η οποία περιλαμβάνει τη διακοπή όλων των κοινωνικών παροχών για τους πρόσφυγες που καλούνται να εγκαταλείψουν τη χώρα, καθώς και την απαγόρευση των ταξιδιών διακοπών στις χώρες καταγωγής, έχει προκαλέσει επικρίσεις από τους Πράσινους.

Ο φιλελεύθερος εταίρος του Χάμπεκ στον συνασπισμό, το FDP, αντέδρασε με δυσαρέσκεια στην στροφή των Πρασίνων και τον προέτρεψε να παραμείνει στην πορεία.

«Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ βοήθησε στη διαπραγμάτευση του πακέτου ασφαλείας και είναι τώρα υπεύθυνος για την ταχεία εφαρμογή του», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP, Κρίστοφ Μάιερ, όπως αναφέρει στην Tagesspiegel.

Το πακέτο ασφαλείας είναι ένα πρώτο βήμα για την επίτευξη γρήγορων αποτελεσμάτων στο Ζόλινγκεν, σύμφωνα με τον Meyer.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) λένε ότι τα κυβερνητικά σχέδια δεν προχωρούν αρκετά.

«Το λεγόμενο πακέτο ασφαλείας δεν αξίζει το όνομά του», δήλωσε ο εκπρόσωπος εσωτερικής πολιτικής της Ένωσης, Αλεξάντερ Τρομ, στο Tagesspiegel. «Ακόμη και μετά το Μανχάιμ, το Ζόλινγκεν και το Μόναχο, το FDP αρνείται τη διατήρηση δεδομένων και τη βιντεοεπιτήρηση από καθαρή ιδεολογία», δήλωσε ο Τρομ. Το FDP αποτελεί «κίνδυνο για την ασφάλεια του πληθυσμού μας».

«Και στο κομμάτι της μεταναστευτικής πολιτικής, δεν υπάρχει ούτε μία πρόταση που να περιορίζει έστω και λίγο τη μετανάστευση», είπε ο πολιτικός του CDU. Η Ένωση εξαρτά τη στήριξή της στο πακέτο από την απόρριψη αιτήσεων που θα γίνει στα σύνορα.

Η Άλις Βάιντελ, συμπρόεδρος του AfD, σημείωσε ότι «Στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, οι Πράσινοι δεν θεωρούν ότι οι ισλαμιστικές επιθέσεις καθιστούν αναγκαία τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών. Αντίθετα, βλέπουν αυτά τα γεγονότα ως μια ευκαιρία για να να περιορίσουν το την ελευθερία της έκφρασης και να επιβάλλουν απαγορεύσεις στην πλατφόρμα X του Elon Musk».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response