Οι Γερμανοί μας… κοροϊδεύουν: «Οι Έλληνες έχουν πολλά χρόνια ακόμα για να βγουν από την μιζέρια»…

Κοινοποίηση:
190821683

Μπορεί η ελληνική οικονομία να εμφανίζει σημάδια ανάπτυξης κι η χώρα να αρχίζει σιγά σιγά να επιστρέφει στις αγορές «αλλά η Ελλάδα απέχει ακόμη πολύ από την κανονικότητα» επισημαίνει η Südkurier.

«Αν πιστέψει κανείς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το 2019 θα είναι για την Ελλάδα “χρονιά ελπίδας”. Πριν από τέσσερις εβδομάδες ο Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ανακοίνωσε ότι “η Ελλάδα τα κατάφερε”. Αλλά η εκτίμηση ειδικών του IHS Markit σε έκθεση που παρουσιάστηκε στην Αθήνα είναι εντελώς διαφορετική. Βλέπουν μια μικρή μόνον δυναμική ανάπτυξης για την Ελλάδα τα ερχόμενα χρόνια», γράφει.

Ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας και πολλών ακόμη, όπως η Handelsblatt, Γκερντ Χέλερ επισημαίνει ότι «η αναιμική ανάπτυξη έχει επιπτώσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας, που αγγίζει τώρα το 182% του ΑΕΠ. Οι πιστωτές της Ελλάδας περιμένουν ότι μέχρι το 2030 το ποσοστό αυτό θα πέσει στο 118% αλλά οι ειδικοί της Markit θεωρούν ότι θα υποχωρήσει μόνον στο 137% του ΑΕΠ. Κι αν επαληθευθούν οι προβλέψεις της μελέτης για την ανάπτυξη, τα επίπεδά της θα φάσουν σε εκείνα του 2007 το 2040».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: