Οι Πολωνοί οπαδοί κατά της λαθρομετανάστευσης: «Δεν θέλουμε να γίνουμε Βερολίνο, Λαμπεντούζα ή Γαλλία»

Κοινοποίηση:
F77W-sKWAAAcd3y

Πανώ που έγραφε, “Δεν θέλουμε το Βερολίνο, τη Λαμπεντούζα ή τη Γαλλία εδώ”, ανέρτησαν οι οπαδοί της Λέγκια Βαρσοβίας, κατά τον κυριακάτικο αγώνα με τηνRaków Częstochowa για να καταστήσουν σαφή τη στάση τους.

Κίνηση με την οποία δηλώνουν την υποστηριξή τους στην Πολωνίκη κυβέρνηση που αρνείται να δεχθεί μεταναστευτικούς πληθυσμού, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να την υτποχρεώσει να πράξει.

Καθώς ο διαιτητής, Szymon Marciniak, οδηγούσε τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, οι κάμερες του Canal+ Sport κατέγραψαν τις κερκίδες της γηπεδούχου ομάδας, όπου το τεράστιο πανό κάλυπτε πολλές από τις σημαίες της Λέγκια. Οι οπαδοί της Raków στο τμήμα των επισκεπτών παρουσίασαν ένα πανό με το ίδιο μήνυμα, σύμφωνα με το πολωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Gol24.

Η συγκεκριμένη αναφορά στο Βερολίνο, το νησί της Λαμπεντούζα και τη Γαλλία είναι σημαντική. Οι μετανάστες αποτελούν ένα αξιοσημείωτο τμήμα του πληθυσμού σε αυτά τα μέρη, παρουσιάζοντας μοναδικές προκλήσεις και ανησυχίες για την ασφάλεια.

Για παράδειγμα, στο Βερολίνο, οι περιπτώσεις βιασμών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, με το 50% του συνόλου των υποθέσεων αυτών να αφορούν αλλοδαπούς. Δεν είναι σαφές πόσοι από τους “Γερμανούς” που αναφέρονται στις στατιστικές είναι στην πραγματικότητα παιδιά αλλοδαπών που έλαβαν τη γερμανική υπηκοότητα ή πολιτογραφήθηκαν μετά την άφιξή τους στη Γερμανία.

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν παραδέχθηκε ότι τα μισά από όλα τα εγκλήματα στο Παρίσι διαπράττονται από αλλοδαπούς.

Στην ιταλική Λαμπεντούζα, οι ντόπιοι είναι πλέον περισσότεροι από τα κύματα των μεταναστών που φτάνουν σταθερά στο νησί, γεγονός που έχει οδηγήσει την τοπική κυβέρνηση σε συνεχή κρίση.

Για χρόνια, η πολωνική κυβέρνηση υποστήριζε ότι απορρίπτει να γίνει χώρα μετανάστευσης λόγω της εγκληματικότητας και των κοινωνικών προβλημάτων που έχουν προκύψει σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη- ωστόσο, υπό την κυβέρνηση Νόμου και Δικαιοσύνης, η χώρα είδε τον αριθμό των νόμιμων μεταναστών να εκτοξεύεται στα ύψη.

Στις 15 Οκτωβρίου, η Πολωνία θα ψηφίσει σε ένα πανεθνικό δημοψήφισμα που θα θέσει το ερώτημα: “Υποστηρίζετε την υποδοχή χιλιάδων παράνομων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, σύμφωνα με τον μηχανισμό υποχρεωτικής μετεγκατάστασης που επιβάλλει η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία;”

Το δημοψήφισμα αυτό θα συμπέσει με τις βουλευτικές εκλογές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΩΝΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.