Οι Σουηδοί ευρωβουλευτές των Renew, S&D πιέζουν να γίνει ο επικριτής του ελληνικού συνοριακού ελέγχου νέος διαμεσολαβητής της ΕΕ

Κοινοποίηση:
Σουηδοί-ευρωβουλευτές-των-Renew-SD-πιέζουν-να-γίνει-ο-696x464

Σουηδοί ευρωβουλευτές από τις ομάδες Renew και των Σοσιαλ-δημοκρατών (S&D) ασκούν πιέσεις ώστε ένας εξέχων επικριτής των δραστηριοτήτων επιβολής της νομοθεσίας στα ελληνικά σύνορα να γίνει ο επόμενος διαμεσολαβητής της ΕΕ.

Τα μέλη και των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων επιθυμούν να δουν τον Σουηδό Γιόνας Γκριμχέντεν να διαδέχεται την Ιρλανδή Έμιλι Ο’Ράιλι στο ανώτερο αυτό αξίωμα.

Ο Γκριμχέντεν είναι σήμερα επικεφαλής του Γραφείου Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Frontex.

Έχει χρησιμοποιήσει αυτή τη θέση για να επικρίνει τις δραστηριότητες τόσο των Ελλήνων συνοριοφυλάκων όσο και των συνοριοφυλάκων της ΕΕ στις προσπάθειές τους να ανακόψουν τις μαζικές μεταναστευτικές ροές, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες από αυτές τις προσπάθειες έχουν παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«[Η] σουηδική αντιπροσωπεία των Σοσιαλδημοκρατών θα υπογράψει την υποψηφιότητα του Σουηδού υποψηφίου Γιόνας Γκριμχέντεν. Θα παροτρύνουμε επίσης τα μέλη της κομματικής μας ομάδας S&D να πράξουν το ίδιο», ανέφερε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κυκλοφόρησε στις 25 Σεπτεμβρίου από την αριστερή ευρωβουλευτή Χελένε Φρίτσον.

«Όπως ίσως έχουν ήδη κάνει αρκετοί από εσάς, η αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με τον Γιόνας Γκριμχέντεν. Με την πολυετή εμπειρία του, είναι σαφές ότι υπερασπίζεται τις σουηδικές αξίες γύρω από το άνοιγμα, τη διαφάνεια και την καλή διοικητική κουλτούρα, κάτι που θα θέλαμε να δούμε περισσότερο σε επίπεδο ΕΕ».

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έγινε δεκτό με επαίνους από την Αμπίρ Αλ-Σαχλανί της Renew, η οποία ανακοίνωσε ότι η ίδια και οι συνάδελφοί της «συλλέγουν επίσης υπογραφές» στο κοινοβούλιο για την υποστήριξη του Γκριμχέντεν.

«Μπορώ πραγματικά μόνο να συμφωνήσω και να υπογραμμίσω τον επαγγελματισμό, την ικανότητα και την ακεραιότητα του Γιόνας!» έγραψε η πολιτικός του Σουηδικού Κεντρώου Κόμματος.

«Αυτό έχει γίνει σαφώς αντιληπτό, όχι μόνο όταν ανέλαβε τη μάχη από το εσωτερικό της Frontex, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο οργανισμός υπό την προηγούμενη διοίκηση ήταν επιεικής και επέτρεπε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις επιχειρήσεις του».

»Συλλέγουμε επίσης υπογραφές μεταξύ των μελών του Renew Europe για την υποψηφιότητα του Γιόνας», πρόσθεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response