Οι Χούθι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Νετανιάχου με πύραυλο Palestine 2 για τον θάνατο Νασράλα

Κοινοποίηση:
poli simantiko

Oι αντάρτες Χούθι ισχυρίζονται ότι προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε πυραυλική επίθεση καθώς επέστρεφε στο Τελ Αβίβ από τις ΗΠΑ.

Η επίθεση ήρθε λίγες ώρες αφότου ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τις αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό, σκοτώνοντας τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα.

Μεγάλες εκρήξεις ακούστηκαν σε όλο το κεντρικό Ισραήλ μετά την εκτόξευση πυραύλου από την Υεμένη.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τα συστήματα αεράμυνάς του κατέρριψαν τον πύραυλο, τον οποίο οι μαχητές Χούθι εκτόξευσαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ.

Οι αντάρτες δήλωσαν ότι η επίθεση είχε προγραμματιστεί να συμπέσει με την άφιξη πίσω στο Ισραήλ του Μπενιαμίν Νετανιάχου, από τη Νέα Υόρκη όπου εκφώνησε την αμφισβητούμενη ομιλία του στη Γενικής Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο εκπρόσωπος των Χούτι, Yahya Saree, ανέφερε σε δήλωσή του: «Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με βαλλιστικό πύραυλο Palestine 2.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης – μαζί με όλους τους έντιμους και ελεύθερους ανθρώπους του έθνους – συνεχίζουν να απαντούν στα εγκλήματα του ισραηλινού εχθρού και δεν θα διστάσουν να αυξήσουν το επίπεδο κλιμάκωσης ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις της σκηνής και να συμμετάσχουν στην υπεράσπιση της Γάζας και του Λιβάνου

«Αυτές οι επιχειρήσεις θα σταματήσουν μόνο μετά την παύση της επίθεσης εναντίον της Γάζας και του Λιβάνου».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response