Οι άνθρωποι που δεν έχουν ερωτευτεί ποτέ αληθινά, εμφανίζουν αυτές τις 8 συμπεριφορές, χωρίς να το καταλαβαίνουν

Κοινοποίηση:
ΦΔΒΔΦ

Η αγάπη και ο έρωτας είναι περίπλοκα συναισθήματα που αλλάζουν την αντίληψη ενός ανθρώπου για τον εαυτό του και για τους άλλους. Η εμπειρία του έρωτα μπορεί να αλλάξει πολύ τους ανθρώπους. Ωστόσο, έχουν παρατηρηθεί 8 συμπεριφορές που μαρτυρούν ότι κάποιος δεν έχει ερωτευθεί ποτέ.

Οι άνθρωποι που δεν έχουν ερωτευτεί ποτέ αληθινά, εμφανίζουν αυτές τις 8 συμπεριφορές, χωρίς να το καταλαβαίνουν

Δίνουν προτεραιότητα στην ανεξαρτησία τους
Βαριούνται εύκολα στις σχέσεις
Είναι υπερβολικά αυτάρκεις
Είναι υπερβολικά επικριτικοί ως προς τους πιθανούς συντρόφους
Είναι απαισιόδοξοι σε σχέση με την αγάπη
Πάντα ψάχνουν τον «έναν»
Αποφεύγουν τη βαθιά συναισθηματική σύνδεση
Δεν αναγνωρίζουν την αγάπη όταν έρχεται
Πώς εκφράζονται τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι ένας άνθρωπος δεν έχει βιώσει όλες τις πτυχές του έρωτα
Δίνουν προτεραιότητα στην ανεξαρτησία τους
Όλοι εκτιμούμε την ανεξαρτησία μας, χωρίς αμφιβολία. Αλλά για εκείνους που δεν έχουν ερωτευτεί στην πραγματικότητα, αυτή η ανεξαρτησία τείνει να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο.

Έχουν αυτήν την ικανότητα για να προστατεύουν τον προσωπικό τους χώρο και τη ρουτίνα, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου κακό. Αλλά μπορεί να δυσκολέψει στη διαδικασία της γνωριμίας και του έρωτα με κάποιον άλλον.

Όσοι έχουν γευτεί την αγάπη ξέρουν ότι οι σχέσεις σημαίνουν λίγο δούναι και λαβείν. Ωστόσο, για όσους περιμένουν ακόμα αυτήν την σπίθα, η ιδέα του συμβιβασμού μπορεί να είναι λίγο απόμακρη.

Αυτό δε σημαίνει ότι τελικά δε θα βρουν αγάπη. Είναι απλά ότι μέχρι τότε, μπορεί να μην συνειδητοποιήσουν τη μαγεία της εξισορρόπησης της ελευθερίας με κοινές περιπέτειες σε μια σχέση.

Βαριούνται εύκολα στις σχέσεις

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται λίγο παράξενο. Δεν είναι αγάπη όλα για εκείνες τις στιγμές που σφύζουν από την καρδιά και πυροτεχνήματα;

Λοιπόν, όχι πάντα. Βλέπετε, για εκείνους που δεν έχουν βυθιστεί αρκετά στα βάθη της αγάπης, θα μπορούσαν να παλέψουν με το να βαρεθούν εύκολα στις σχέσεις.

Σίγουρα, ότι η αρχική σπίθα μπορεί να εξασθενίσει την πάροδο του χρόνου, αλλά οι άνθρωποι που είναι πραγματικά ερωτευμένοι έχουν μάθει να βρίσκουν χαρά στις καθημερινές στιγμές με τον σύντροφό τους. Εκτιμούν την άνεση της ρουτίνας και τις κοινές εμπειρίες, ανεξάρτητα από το πόσο συνηθισμένες μπορεί να φαίνονται.

Από την άλλη πλευρά, όσοι εξακολουθούν να ψάχνουν την αγάπη μπορεί να μπερδέψουν αυτήν την αλαζονεία με την πλήξη, κυνηγώντας πάντα την επόμενη μεγάλη συγκίνηση. Είναι αυτή η κλασική περίπτωση του να μην συνειδητοποιείς τι έχεις μέχρι να φύγει.

Είναι υπερβολικά αυτάρκεις

Έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που ποτέ δεν ήταν πραγματικά ερωτευμένοι εμφανίζουν συχνά μια ισχυρή τάση αυτοδυναμίας. Είναι σχεδόν σαν να πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται κανέναν άλλο στη ζωή τους.

Και σίγουρα, το να είσαι αυτάρκης είναι σπουδαίο χάρισμα, αλλά η αγάπη είναι επίσης για να μάθεις να στηρίζεσαι σε κάποιον άλλο, να τον αφήνεις να μπει και να τον εμπιστεύεσαι με τα τρωτά σου σημεία.

Όσοι δεν έχουν ερωτευτεί μπορεί να δυσκολευτούν να κατανοήσουν αυτήν την ισορροπία. Μπορεί να θεωρούν ότι, το  να βασίζονται στον σύντροφό τους είναι σημάδι αδυναμίας ή φόβου ότι θα χάσουν τον εαυτό τους στη σχέση.

Αλλά η αληθινή αγάπη σημαίνει να εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου αρκετά ώστε να τον αφήσεις να σε βοηθήσει όταν τον χρειαστείς.

Είναι υπερβολικά επικριτικοί ως προς τους πιθανούς συντρόφους

Οι άνθρωποι που δεν έχουν ερωτευτεί ποτέ, μοιάζει να έχουν αυτήν τη λίστα ελέγχου στο κεφάλι τους, με όλες τις ιδιότητες που θα έπρεπε να έχει ο τέλειος σύντροφός τους.  Αν κάποιος δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις τότε ο κάθε εν δυνάμει σύντροφος, αποκλείεται.

Αλλά δεν υπάρχει ο άψογος σύντροφος. Όλοι έχουν τις ιδιορρυθμίες και τις ατέλειές τους.

Η πραγματική αγάπη σημαίνει να αγκαλιάσεις κάποιον γι’ αυτό που είναι, ελαττώματα και αδυναμίες. Έχει να κάνει με το να βλέπεις πέρα από αυτές τις ατέλειες και να τις αγαπάς για το μοναδικό άτομο που είναι.

Είναι απαισιόδοξοι σε σχέση με την αγάπη

Οι άνθρωποι που δεν έχουν ερωτευθεί ποτέ, είναι κυνικοί προς την αγάπη. Όσον αφορά τη αγάπη, η ίδια η εμπειρία  της αξίζει τον κόπο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Όπως είπε και ο Λόρδος Τέννισον: “Είναι καλύτερα να έχεις αγαπήσει και να έχεις χάσει παρά να μην έχεις αγαπήσει ποτέ.”

Όσοι δεν έχουν βιώσει πραγματικά την αγάπη μπορεί να κουβαλάνε παλιές πληγές ή φόβους που θολώνουν την αντίληψή τους. Είναι σαν να βλέπεις ξαφνικά τον κόσμο με χρώμα μετά από μια ζωή σε άσπρο και μαύρο—αλλάζει τα πάντα.

Πάντα ψάχνουν τον «έναν»
Είναι αμέτρητοι οι άνθρωποι που μένουν μόνοι τους επειδή περιμένουν να βρεθεί στον δρόμο τους ο «ένας».

Έχουν την πεποίθηση ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει η τέλεια αδελφή ψυχή, που προορίζεται για εκείνους και θα τους λύσει όλα τα προβλήματα.

Αλλά εδώ είναι το θέμα. Η αγάπη δεν είναι για να πέσεις πάνω στον άψογο άνθρωπο. Έχει να κάνει με την ικανότητά σου  να αγκαλιάζεις τις ατέλειες κάποιου.

Έτσι, αν κρατάτε πάντα το “ένα”, θα μπορούσατε να παραβλέπετε τα πολλά καταπληκτικά άτομα που διασχίζουν τον δρόμο σας. Γιατί να μην χαλαρώσεις λίγο τα ηνία της καρδιάς και να δεις που σε οδηγεί η αγάπη;

Αποφεύγουν τη βαθιά συναισθηματική σύνδεση
Δεν είναι εύκολο να εκτεθείς, ν’ ανοιχτείς, ν’ αφήσεις τις πληγές και τα αδύναμα σημεία σου να φανούν στον άλλον.

Για αυτούς που δεν έχουν κολυμπήσει στα νερά του έρωτα, η σφυρηλάτηση  αυτού του βαθιού συναισθηματικού δεσμού, μπορεί να μοιάζει με ανάβαση στο Έβερεστ.

Είναι σαν ένας αμυντικός μηχανισμός να ενεργοποιείται  αν δεν επιτρέψεις σε κάποιον να μπει, δεν μπορεί να σε βλάψει, σωστά; Αλλά εδώ είναι το θέμα: το συναισθηματικό «κλείσιμο» σου στερεί την ευκαιρία να βουτήξεις στα βαθύτερα βάθη της αγάπης.

Η αγάπη δεν είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. Είναι οι κοινές στιγμές, που κάνουν τους ανθρώπους να γνωρίζουν καλύτερα ο ένας τον άλλον.

Δεν αναγνωρίζουν την αγάπη όταν έρχεται

Ας το παραδεχτούμε. Η αγάπη είναι πολύπλοκη και συχνά δύσκολο να αναγνωριστεί. Οι άνθρωποι που δεν έχουν ερωτευτεί ποτέ πραγματικά μπορεί να δυσκολευτούν να το αναγνωρίσουν, όταν τελικά χτυπήσει την πόρτα τους.

Μπορεί να είναι τόσο απασχολημένοι ψάχνοντας για τα πυροτεχνήματα και τις μεγάλες χειρονομίες που παραβλέπουν τις μικρές στιγμές οικειότητας, κατανόησης και κοινής σιωπής που είναι τα χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης.

Όπως είπε κάποτε η διάσημη συγγραφέας Μάγια Αγγέλου, «Η αγάπη δεν αναγνωρίζει εμπόδια. Υπερπηδά τα εμπόδια, διαπερνά τοίχους για να φτάσει στον προορισμό της γεμάτο ελπίδα»

Tip: Είναι καλύτερα να έχεις αγαπήσει και να έχεις χάσει από ποτέ να μην έχεις αγαπήσει καθόλου.

Αν ποτέ δεν έχετε νιώσει πραγματικά την έλξη της αγάπης, ιδού μια μικρή συμβουλή: μην το παρακάνεις στο να κυνηγάς μια εξιδανικευμένη εικόνα ρομαντισμού.

Αντ ‘αυτού, ανοίξτε την καρδιά  σας. Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας και τους άλλους, κατανοώντας ότι οι πραγματικές συνδέσεις χρειάζονται χρόνο για να χτιστούν.

Μην φοβάσαι να απογοητεύσεις και να είσαι ευάλωτος—είναι συχνά εκείνες τις στιγμές που η πραγματική οικειότητα ακμάζει.

Και πάνω απ’ όλα, να θυμάστε ότι η αγάπη δεν είναι η αναζήτηση του τέλειου, αλλά η εμπειρία της αγάπης με τον πιο τέλειο τρόπο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: