Οι έξι ομάδες τροφίμων που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερίνης

Κοινοποίηση:
γτξην

Σύμφωνα με τους ειδικούς, έξι ομάδες τροφίμων θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερίνης και κατά συνέπεια στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς σας.

Η υψηλή χοληστερόλη αποτελεί σκαλοπάτι για σοβαρά προβλήματα υγείας, από καρδιακές παθήσεις μέχρι εγκεφαλικά επεισόδια.

Μετά τις στατίνες, η υγιεινή διατροφή είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερόλης σας.

Ο Stewart Mcginn, διευθύνων σύμβουλος στο Baycroft Care Homes, μοιράστηκε έξι υγιεινές για την καρδιά τροφές που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό.

1.Λιπαρά ψάρια

Από τον τόνο μέχρι το σκουμπρί και από τον σολομό μέχρι τον ξιφία, τα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν να διατηρηθούν τα επίπεδα χοληστερόλης υπό έλεγχο.

2.Τρόφιμα ολικής αλέσεως

Τα τρόφιμα ολικής άλεσης μπορούν να βοηθήσουν να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του να απολαμβάνετε τρόφιμα όπως το ρύζι και το ψωμί και να λαμβάνετε περισσότερες φυτικές ίνες.

Γεμάτες με τον βασικό υδατάνθρακα, τροφές όπως το καστανό ρύζι, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης και το ψωμί ολικής άλεσης όχι μόνο διακινούνται γρήγορα μέσα από το πεπτικό σας σύστημα, αλλά βοηθούν επίσης στη μείωση της λιπαρής ουσίας.

3.Ξηροί καρποί και σπόροι

Όταν προσπαθείτε να μειώσετε τη χοληστερόλη σας, είναι σημαντικό να κόψετε τα κορεσμένα λίπη από τη διατροφή σας και να τα αντικαταστήσετε με πιο υγιεινά ακόρεστα λίπη, όπως οι ξηροί καρποί.

«Είτε θέλετε να τσιμπήσετε μια σακούλα υγιεινών ξηρών καρπών, είτε να τους προσθέσετε σε αλμυρές συνταγές ή σαλάτες, κάνουν καλό στον οργανισμό, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες που μπορούν να εμποδίσουν την είσοδο της χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος» αναφέρει ο ειδικός.

Ορισμένες εξαιρετικές επιλογές είναι τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα κάσιους, τα πεκάν, τα φουντούκια και τα καρύδια.

4. Βρώμη και κριθάρι

Και οι δύο αυτές βασικές τροφές περιέχουν έναν διαλυτό τύπο φυτικών ινών που ονομάζεται β-γλυκάνη, η οποία σχηματίζει μια γέλη που προσκολλάται στη χοληστερόλη στο έντερό σας και εμποδίζει το σώμα σας να την απορροφήσει.

5. Φασόλια και όσπρια

Είτε πρόκειται για φασόλια είτε για φακές, τα όσπρια μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, μειώνοντας τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.

6. Φρούτα και λαχανικά

Ομοίως με τα δημητριακά ολικής άλεσης, τόσο τα φρούτα όσο και τα λαχανικά είναι γεμάτα φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση της χοληστερόλης υπό έλεγχο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: