Οι αντιθρομβωτικές ιδιότητες του τσίπουρου

Κοινοποίηση:
tsipouro-654x365-1

Τα λευκά αποστάγματα, σε μικρές δόσεις, (1-2 ποτηράκια) παρέχουν οφέλη στην υγεία.

Το τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο) θεωρείται εξαίρετο χωνευτικό.
Χάρη στην αλκοόλη που περιέχει, προκαλεί αγγειοδιαστολή και μείωση της πίεσης. Ακόμη, έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται σε πολλά γιατροσόφια για το κρυολόγημα, τον πυρετό και τον πονοκέφαλο.
Είναι κατάλληλο ποτό για όσους κάνουν δίαιτα.

Τα λευκά αποστάγματα αλλάζουν την ισορροπία των λιπών στο αίμα αυξάνοντας την καρδιοπροστατευτική «καλή» (HDL) χοληστερόλη και μειώνοντας την «κακή» (LDL) χοληστερόλη ενώ ελαττώνουν την συγκολλητική ικανότητα των αιμοπεταλίων των μορίων του αίματος που είναι υπεύθυνα για τις θρομβώσεις.

Χρησιμοποιείται για εντριβές και καταπλάσματα σε κρύωμα ή πιάσιμο.

Τέλος, βοηθάει στην επικοινωνία των ανθρώπων…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Οι πουτσαβλαντωνάκιδες της χερσονήσου πίνουν μπόλικο τσίπουρο και ξέρουν καλά ότι ο κόλπος της γίδας είναι το ίδιο μαλακός με τον κόλπο της γυναίκας….

  2. Προτιμαω τις αντιοξειδωτικες ιδιοτητες του ελαιολαδου που εσκεμμενα σας εκοψε η Κουλαρα ραγιαδες! Τα τσιπρα ειναι για κατι μαγκες σαν τον Αλεκθη!

Leave a Response