Οι λιγνιτικές μονάδες που θέλει να κλείσει η ΔΕΗ έσωσαν και πάλι την ηλεκτροδότηση της χώρας

Κοινοποίηση:
megalopoli

Στις αρχές Ιουνίου η ΔΕΗ ενημέρωσε τη ΓΕΝΟΠ ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2024 θα κλείσουν οριστικά οι λιγνιτικές μονάδες. Και δεν πρόλαβαν να περάσουν ελάχιστες ημέρες όπου μια κρίση στο Βαλκανικό σύστημα (Αλβανία – Σερβία – Βουλγαρία – Μαυροβούνιο) έδειξε την γύμνια της ΔΕΗ.

Τέσσερις μονάδες μπήκαν άμεσα στο σύστημα για να κρατήσουν την ηλεκτροδότηση της χώρας, αφού η Ελλάδα έχει επιλέξει να κάνει φθηνές εισαγωγές. Με την απουσία αυτών των εισαγωγών από τα προβληματικά Βαλκάνια, οι λιγνίτες έσωσαν πάλι την κατάσταση.

Ανάμεσα στις μονάδες που ξεκίνησαν και η 4η της Μεγαλόπολης, όπου οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να αναστήσουν στην ουσία μια μονάδα που είναι εκτός λειτουργίας μήνες τώρα.

Ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι που αποφάσισαν να κλείσουν τις μονάδες και να δημιουργήσουν προβλήματα στους εργαζόμενους ποιο είναι το αντίκτυπο.

Πηγή: arcadiaportal.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. “Ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι που αποφάσισαν να κλείσουν τις μονάδες και να δημιουργήσουν προβλήματα στους εργαζόμενους ποιο είναι το αντίκτυπο.”
    Στους εργαζόμενους; Ο κοσμάκης που πληρώνει το ρεύμα χρυσάφι δεν έχει αντίκτυπο;

  2. Οι μονάδες λιγνίτη σε αντίθεση με τις αντίστοιχες μονάδες παραγωγής για παράδειγμα με φυσικό αέριο, δεν είναι τόσο απλό να ξεκινήσουν την παραγωγή ρεύματος. Του φυσικού αερίου είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα, δίνεις εντολή και ξεκινάνε ενώ του λιγνίτη εάν μείνουν εκτός λειτουργίας για καιρό, μέχρι να ζεσταθούν και να αρχίσει η παραγωγή θέλει εβδομάδες ίσως και μήνες εξαρτάται πόσο καιρό είναι κλειστές. Το παραμύθι της κουλας που ο ηλίθιος ραγιάς 2.0 πιστεύει, να σταματήσουμε τη χρήση του κακού λιγνίτη που πουλάνε σε Σκοπιανούς από τους οποίους αγοράζουμε το ρεύμα το οποίο παράγουν καίγοντας το λιγνίτη μας που δεν καίμε εμείς δήθεν για το περιβάλλον, είναι τουλάχιστον τραγικό να το πιστέψει κανείς. Αρχικά, τα παραγόμενα της καύσης σε ποιον αέρα εκπέμπονται; Σε άλλη Γη; Επίσης γιατί στηρίζεται η οικονομία των γυφτοσκοπιανων εφόσον αγοράζουμε ρεύμα από αυτούς; Πιο προδότης από την κουλα δεν υπάρχει και πιο ηλίθιος λαός από τους νεοραγιάδες επίσης δεν υπάρχει.

Comments are closed.