29/06/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Οι λόγοι που δεν πρέπει να περπατάτε ξυπόλυτοι μέσα στο σπίτι – Οι κίνδυνοι για την υγεία

Κοινοποίηση:
Woman,Walking,Barefoot,At,Home,,Closeup.,Floor,Heating,Concept

Νέα δεδομένα όμως, δείχνουν ότι μάλλον, ηρθε η ώρα να το ξανασκεφτούμε, καθώς κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία μας.

1. Εκτίθεσαι σε παθογόνους και αλλεργιογόνους μικροοργανισμούς

Όσο καθαρό και εάν είναι ένα σπίτι παραμένει γεμάτο μικροοργανισμούς. Έτσι το να περπατάμε ξυπόλυτοι, από χώρο σε χώρο, εκθέτουμε τα πόδια μας σε βακτήρια, μύκητες κι άλλους αλλεργιογόνους μικροοργανισμούς που μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις.

2. Μπορεί να προκληθεί τενοντίτιδα αχίλλειου

Όπως αναφέρει έρευνα Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, από το περπάτημα χωρίς παπούτσια ή παντόφλες, μπορεί να προκληθεί πελματιαία απονευρωσίτιδα και τενοντίτιδα αχίλλειου λόγω της έλλειψης στήριξης της καμάρας και της αντικραδασμικής προστασίας που παρέχουν τα παπούτσια.

3. Πόνοι στην πλάτη

Όταν κινούμαστε σε ένα χώρο διαρκώς ξυπόλυτοι, ασκούμε μια αδικαιολόγητη πίεση στις πατούσες, που έχει ως αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος στη μέση. Τα παπούτσια ή/και οι παντόφλες δημιουργούν μια ισορροπία. Όπως αναφέρει και το Εθνικό Νευρολογικό Ινστιτούτο, η ανεπαρκής στήριξη του ποδιού μπορεί να συμβάλει σε μυοσκελετικά προβλήματα.

4. Ξηρές φτέρνες

Τέλος, αν περπατάς συνεχώς ξυπόλυτος/η, οι φτέρνες σου θα είναι πάντα ταλαιπωρημένες και μπορεί να δημιουργηθούν πληγές, έτσι καλό θα είναι να προστατεύεις τα πόδια σου με ειδικές κάλτσες σπιτιού και με παντόφλες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response