Οι πολίτες καταγγέλλουν – Καταστροφή αιγιαλού στον Άγιο Νικόλαο Αιγίου (Βίντεο)

Κοινοποίηση:
2022-09-09

Διαβάστε την καταγγελία:

“Από το 2017 συντελείται στην περιοχή Αγίου Νικολάου της κάτω πόλης του Αιγίου και πλησίον του υδροβιότοπου Αλυκής ένα σοβαρότατο οικολογικό έγκλημα. Η περιοχή από τον υδροβιότοπο και έμπροσθεν του αιγιαλού (Κορινθιακός Κόλπος) είναι Περιοχή Natura GR2320006.

Η επιχείρηση του Π. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ -ασχολείται με επισκευές πλοίων- έχει μετατρέψει τον δημόσιο αιγιαλό έμπροσθεν της μικρής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου σε γλίστρα εισόδου – εξόδου μεγάλων σκαφών τύπου καταμαράν. Με εκσκαφείς ανασκάπτει τον αιγιαλό ρίχνοντας μεγάλες ποσότητες χαλικιών στην θάλασσα και αντίστροφα εμβαθύνει τον θαλάσσιο πυθμένα έμπροσθεν του αιγιαλού ανάλογα με την είσοδο ή έξοδο σκάφους.

Οι κάτοικοι ανάστατοι έχουν απευθυνθεί πολλάκις στις αρμόδιες αρχές χωρίς, ωστόσο, κανένα αποτέλεσμα. Η άδεια που τού έχει παραχωρηθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας είναι αόριστη και κάνει λόγο για “απλή χρήση” του αιγιαλού.
Επιπλέον, η επιχείρηση δεν είναι συνδεδεμένη με τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης και δε είναι γνωστό που καταλήγουν τα λύματά της.

Αποστέλλεται συνημμένο βίντεο με τη δραστηριότητα εκσκαφέα επί του αιγιαλού καθώς και το κείμενο της απόφασης ανανέωσης της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης, έτους 2023. Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την έκδοση της αόριστης αυτής άδειας ενώ δεν έχει γίνει τίποτα από τα μέτρα ασφαλείας που αναφέρονται στην άδεια.

Με εκτίμηση
Οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Νικολάου”

Η απόφαση ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Δέν τολμάει η Δημαρχάρα νά τά βάλει μέ τά αφεντικά . Τιμωρεί όπου τόν παίρνει. Αφαίρεσε από 3 παραλιακά εστιατόρια τών Σελιανίτικων, τά τραπεζοκαθίσματα τους μετά από δεκαετίες λειτουργίας προκαλώντας τους μεγάλο πλήγμα έν μέσω τουριστικής περιόδου γιατί δέν είχαν τά ζητούμενα δικαιολογητικά. Σημειώστε ό,τι δέν είχαν μπλοκάρει παραλία καί πρόσβαση στήν θάλασσα.

Comments are closed.