“Οι σφαγές που διαπράττει το Ισραήλ” ένα απ’ τα θέματα που συζητήθηκε στη συνάντηση Ερντογάν – Αμπάς

Κοινοποίηση:

Στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, είχε μια σημαντική συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο για την περιοχή και επικεντρώθηκε σε καίρια ζητήματα που αφορούν την κατάσταση στα Παλαιστινιακά εδάφη.

 

Θέματα συζήτησης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις “σφαγές”, όπως τις χαρακτηρίζουν, που διαπράττει το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να ληφθούν για την επίτευξη μιας μόνιμης εκεχειρίας και ειρηνικής λύσης στην περιοχή.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ορισμένες δυτικές χώρες σιωπούν και συνεχίζουν να βοηθούν το Ισραήλ.

Είπε ακόμη ότι όλες οι χώρες, ιδίως ο ισλαμικός κόσμος, θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να διασφαλίσουν την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Μαχμούντ Αμπάς θα μιλήσει αύριο Πέμπτη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

 

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής αύριο, στις 15:00, θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία βρίσκεται σε θερινές διακοπές και θα συνεδριάσει εκτάκτως για τον σκοπό αυτό.

Μετά την ειδική συνεδρίαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Αμπάς και Ερντογάν θα ξεναγηθούν στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Παλαιστίνη στους χώρους του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες του δολοφονηθέντος επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, από τις επισκέψεις του στην Τουρκία.

Η Άγκυρα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ομιλία του Παλαιστίνιου προέδρου την Εθνοσυνέλευση, την οποία παρουσιάζει ως αντίβαρο στην ομιλία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο αμερικανικό Κογκρέσο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: