Οι περισσότερες από αυτές τις ημέρες πέρασαν σε απομόνωση, σε υπόγειες σήραγγες.
Η Άρμπελ Γεχούντ, που κρατήθηκε σε πλήρη απομόνωση καθ’ όλη τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, περιέγραψε τις φρικτές συνθήκες που αντιμετώπισε, συμπεριλαμβανομένου του σοβαρού υποσιτισμού και της έλλειψης τροφής στον υπόγειο χώρο όπου κρατούνταν.
Τα πρώτα της λόγια όταν συνάντησε τους διασώστες της ήταν απλά αλλά αποκαλυπτικά: «Ήμουν κυρίως μόνη».
Κατά τη διάρκεια της κράτησής της, είχε ελάχιστη πρόσβαση σε πληροφορίες, αλλά τα λίγα νέα που έλαβε ήταν συντριπτικά.
Ένα από τα πιο σοκαριστικά ήταν η είδηση ότι ο αδερφός της, Ντολάβ, είχε δολοφονηθεί στην επίθεση της Χαμάς στην κοινότητά τους, το Νιρ Οζ.
Παρά τις φρικαλεότητες που βίωσε, το ψυχικό της σθένος δεν κλονίστηκε.
Δήλωσε ότι οι εικόνες των ομήρων που περιφέρονταν στη Γάζα και συγκλόνισαν τον κόσμο αποτυπώνουν «μόνο το ένα δέκατο του κακού» που υπέστη η ίδια και άλλοι όμηροι κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους.
Η απομόνωση της Άρμπελ Γεχούντ έκανε το μαρτύριό της ακόμη πιο σκληρό.
Σε αντίθεση με άλλους που κρατήθηκαν κατά διαστήματα σε ομάδες, εκείνη ήταν πάντα μόνη της.
Επιπλέον, οι δεσμοφύλακές της ήταν εξαιρετικά σκληροί.
Για παράδειγμα, λίγο πριν από την απελευθέρωσή τους, εκείνη και ο συναπαχθείς Γκάντι Μόζες τους ξύπνησαν στις 5.30 το πρωί και αναγκάστηκαν να περιμένουν χωριστά για ώρες, ως μέρος της ψυχολογικής τους κακοποίησης.
Λίγο πριν από την απελευθέρωσή της, η ζωή της Άρμπελ Γεχούντ τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο.
Σε μια ζωντανή μετάδοση από ισραηλινό κανάλι αποκαλύφθηκαν κατά λάθος πληροφορίες για τη συμμετοχή της σε ένα διαστημικό πρόγραμμα, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες για την ασφάλειά της.
Η ισραηλινή κυβέρνηση απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή της, οδηγώντας στη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από τους απαγωγείς της που αποδείκνυε ότι ήταν ζωντανή.
Αυτή η εξέλιξη επέσπευσε τη διαδικασία που τελικά οδήγησε στην απελευθέρωσή της.
Παρότι είναι πλέον ελεύθερη, η Άρμπελ Γεχούντ συνεχίζει να ανησυχεί για όσους παραμένουν όμηροι.
Ρωτούσε συνεχώς για τον σύντροφό της, Άριελ, που εξακολουθεί να κρατείται, καθώς και για άλλους απαχθέντες από το κιμπούτς της, συμπεριλαμβανομένων φίλων και μελών της κοινότητάς της.
Για εκείνη, ο αγώνας δεν έχει τελειώσει και παραμένει αφοσιωμένη στον στόχο της επιστροφής όλων των ομήρων.
Σε ξεχωριστή μαρτυρία, ο Γκάντι Μόζες, που επίσης απελευθερώθηκε, μίλησε για το τι τον κράτησε δυνατό κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του.
Ο 80χρονος άνδρας αποκάλυψε ότι δεν έκλαψε ούτε μία φορά κατά τη διάρκεια της ομηρίας του, επικεντρώνοντας όλη του τη δύναμη στην πεποίθηση ότι μια μέρα θα επέστρεφε για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του κιμπούτς του.
Παράλληλα, η Αγάμ Μπέργκερ, η τρίτη όμηρος που αφέθηκε ελεύθερη, πέρασε μια τρομακτική εμπειρία.
Κρατήθηκε σε πλήρη απομόνωση για μία ολόκληρη εβδομάδα αφότου οι υπόλοιπες σύντροφοί της απελευθερώθηκαν το προηγούμενο Σάββατο.
Παρά την απομόνωση και την περιορισμένη πληροφόρηση, η Αγάμ Μπέργκερ άντλησε δύναμη από την ελπίδα ότι και η δική της απελευθέρωση πλησίαζε.
Καθώς η Άρμπελ, η Άγαμ και ο Γκάντι επιστρέφουν επιτέλους στις οικογένειες και τις κοινότητές τους, αρχίζουν να αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις της σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης που υπέστησαν.
Για την Άρμπελ, η πορεία της αποκατάστασης δεν θα είναι εύκολη, αλλά η ανθεκτικότητά της αποδεικνύει ότι, ακόμη και μετά από 482 ημέρες φρίκης, το πνεύμα της παραμένει άθραυστο.
Καθώς προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της, κουβαλάει μέσα της το βάρος όσων παραμένουν αιχμάλωτοι, αποφασισμένη να τους δει να επιστρέφουν ασφαλείς στα σπίτια τους.
Παραπληροφόρηση (Πρωτ. Σο.φών Σι.ών) Προπαγάνδα, Υποκρισία! Παλαιότερα απαγόρευαν και καλά να διαρρεύσουν στα ΜΜΕ, οι συνεντεύξεις των ομήρων! Τώρα διαρρέουν μεν, αλλά μονόπλευρα δε!