Ολοκληρώθηκε ο πανελλήνιος διαγωνισμός ρομποτικής

Κοινοποίηση:
volos-robotiki

Το Σάββατο 2 και 3 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στην Θεσσαλονίκη ο Μεγάλος Τελικός του FIRST® LEGO® League για τις ομάδες από όλη την Ελλάδα. Μια συνδιοργάνωση του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Eduact με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης) με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Προγραμμάτων και Διά βίου Μάθησης). Οι τέσσερις ομάδες από τον Βόλο κατέκτησαν κορυφή και αναδείχθηκαν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης σε διάφορες κατηγορίες.

Οι 50 κορυφαίες ομάδες που διακρίθηκαν από 7 προκριματικούς σε Βόλο, Ρόδο, Κρήτη, Αθήνα, Ξάνθη, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη πέτυχαν υψηλά σκορ στο Robot Game, παρουσίασαν τα Project Καινοτομίας προτείνοντας λύσεις για ζητήματα των μεταφορών, λίγο πριν μας εκπροσωπήσουν στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε Αμερική και Αυστραλία.
Στον ελληνικό τελικό προκρίθηκαν από τον Βόλο οι εξής ομάδες:  RobotExperts, tal.OS,  AKETH CargoBots και  tal.OS Junior.

Η ομάδα Tal.OS πήρε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία Core Values Awards (Βραβεία βασικών αξιών),η ομάδα Robot Expert κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία Innovation Project Awards (Βραβεία Project Καινοτομίας), η ομάδα AKETH CargoBots έλαβε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία Breakthrough Awards (Βραβεία Καινοτομίας) και η ομάδα tal.OS. Junior Rising πήρε την τρίτη θέση στην κατηγορία All Stars Awards.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: