Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ποιος ήταν τελικά ο μυστηριώδης μασκοφόρος λαμπαδηδρόμος; – Τι αποκαλύπτουν τα γαλλικά ΜΜΕ

Κοινοποίηση:
Καταγραφή
Στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, ένας μασκοφόρος δρομέας, ο πρώτος στην ιστορία των Αγώνων, καθήλωσε τους θεατές με την επιδέξια μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας. Η ταυτότητα του αινιγματικού δρομέα, που μαγνήτισε τα βλέμματα εκατομμυρίων θεατών σε όλο τον κόσμο, παρέμεινε κρυφή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, ο δρομέας περιηγήθηκε στα εμβληματικά τοπόσημα του Παρισιού, εκτελώντας εντυπωσιακά ακροβατικά και πηδώντας από στέγη σε στέγη. Η μυστηριώδης παρουσία του πυροδότησε εικασίες για την ταυτότητά του, αφήνοντας τους θεατές να αναρωτιούνται ποιος κρυβόταν πίσω από τη μάσκα.

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι ο μυστηριώδης μασκοφόρος δρομέας που καθήλωσε τους θεατές στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 ήταν ο Σιμόν Νογκέιρα, ένας διάσημος καλλιτέχνης παρκούρ γνωστός για τα τολμηρά του άλματα στις στέγες του Παρισιού.

image

Γεννημένος το 1992, ο Νογκέιρα έχει αποκτήσει φήμη μέσω των viral βίντεό του στο παρκούρ, τα οποία έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές παγκοσμίως. Έπειτα από την εντυπωσιακή του εμφάνιση στις στέγες του Παρισιού κατά την Τελετή Έναρξης, ο Νογκέιρα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στον θρύλο του γαλλικού ποδοσφαίρου Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος στη συνέχεια την παρέδωσε στον τενίστα Ράφα Ναδάλ.


Όπως αποκαλύπτεται, ο Σιμόν Νογκέιρα δεν ήταν ο μόνος που υποδύθηκε τον μασκοφόρο δρομέα κατά την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή παρκούρ Κλεμέν Ντουρμέ, συνολικά δώδεκα καλλιτέχνες εναλλάσσονταν στον ρόλο αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

«Προφανώς δεν ήμουν παντού. Σε αυτόν τον χαρακτήρα έχουν κρυφτεί και άλλοι απίστευτοι καλλιτέχνες», δήλωσε ο κύριος ενδιαφερόμενος, όπως αναφέρει η «Le Figaro», σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του World Chase Tag (πρωτάθλημα παρκούρ), Κλεμέν Ντουρμέ, και επτά φορές φιναλίστ του Ninja Warrior, «ήταν δώδεκα συνολικά, που εναλλάσσονταν όλη αυτή τη βραδιά γεμάτη εκπλήξεις».

Ο Νογκέιρα επιβεβαίωσε αρχικά τη συμμετοχή του μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram, στην οποία ανέφερε ότι και άλλοι καλλιτέχνες είχαν ενσαρκώσει τον χαρακτήρα. Ωστόσο, αργότερα διέγραψε την ανάρτηση.


Ο Νογκέιρα, ο οποίος έχει 4 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok, είναι ειδικός στο παρκούρ, μια αθλητική δραστηριότητα που περιλαμβάνει τη διέλευση εμποδίων σε αστικά ή φυσικά περιβάλλοντα. Ξεκίνησε να εξασκείται στο παρκούρ με τον πατέρα του σε νεαρή ηλικία, αναρριχώμενος σε βράχους, φαράγγια και βουνά. Το παρκούρ του προσφέρει την ευκαιρία να δοκιμάσει τα όρια του σώματός του και να εξερευνήσει διαφορετικά περιβάλλοντα.

«Όταν ήταν μικρότερος, έμαθε να σκαρφαλώνει με τον πατέρα του. Μαζί, σκαρφαλώνουν σε γκρεμούς, στα φαράγγια, σε βουνά. Για τον ίδιο, αυτή η καλλιτεχνική και αθλητική κίνηση είναι μια ευκαιρία να παίξει με το σώμα του, τα όριά του και να ανακαλύψει διαφορετικά περιβάλλοντα», σημειώνει χαρακτηριστικά η Le Parisien.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Με τετοια προβολη μασκοφορου λαμπαδηφόρου…να μην παραπονιουνται μετά οι γαλλοι όταν οι λαθροέποικοι πετάνε δάδες και μολότωφ με μασκες στους δρόμους της χώρας…..

Comments are closed.