Ολυμπιακός: Οι αλλαγές του Μίτσελ και η νίκη που αποτελεί μονόδρομο

Κοινοποίηση:
OSFP

Κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος είναι “τελικός” πλέον για τον Ολυμπιακό, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, με τους ερυθρόλευκους σε αρκετούς αγώνες να έχουν βγάλει μόνοι τα μάτια τους, κάτι που συνέβη και στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΣ, στο οποίο προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά αλλά ισοφαρίστηκαν. Η νίκη επί του Αστέρα, λοιπόν, αποτελεί μονόδρομο για την πειραϊκή ομάδα σήμερα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (18:00, COSMOTE SPORT 3, Live SPORT24).

Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει κι οι ίδιοι να αναλάβουν το μερίδιο των ευθυνών που τους αναλογεί και να βγουν μπροστά τώρα που τους έχει ανάγκη η ομάδα. Το ματς με τον Αστέρα δεν θα είναι εύκολο και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ερυθρόλευκοι δεν κέρδισαν την ομάδα της Αρκαδίας στον α’ γύρο (0-0) και η τελευταία ετοιμάζεται για μεγάλες αλλαγές, στην προσπάθεια αγωνιστικής και ψυχολογικής αλλαγής.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται δώδεκα βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, έξι από την ΑΕΚ και δύο από τον ΠΑΟΚ, που σημαίνει ότι ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να κάνουν ένα σερί νικών στο πρωτάθλημα, προκειμένου να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή, να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να αυξήσουν τις πιθανότητές για τη διεκδίκηση του τίτλου. Απομένουν 22 αγωνιστικές στη Super League, μαζί με τα παιχνίδια των πλέι-οφ, αλλά οι παίκτες θα πρέπει να αλλάξουν πρόσωπο και νοοτροπία, αν θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κλείσουν με νίκη το 2022, παίζοντας στο γήπεδό τους, μπροστά στους οπαδούς τους. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο εξάμηνο του έτους πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ στο δεύτερο αποκλείστηκε από το Champions League, το Europa League και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Super League.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα του αγώνα, ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές, μετά τα όσα συνέβησαν στο δεύτερο ημίχρονο στα Γιάννινα. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα θα είναι ο Θανάσης Ανδρούτσος (καθώς ο Μάριος Βρουσάι ταλαιπωρείται από θλάση), αριστερά ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ή ο Μαρσέλο, στα στόπερ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Αντρέας Ντόη, στα χαφ ο Γιαν Εμβιλά και ο Ίνμπομ Χουάνγκ, μπροστά τους ο Κώστας Φορτούνης, ο Χάμες Ροντρίγκες και ο Γιώργος Μασούρας ή ο Πεπ Μπιέλ και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιουσέφ ελ Αραμπί.

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν επίσης ο Πάνος Ρέτσος και ο Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ είναι πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Ουί-Τζο Χουάνγκ. Διαθέσιμοι είναι και οι Παϊτίμ Κασάμι, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Ντιαντιέ Σαμασέκου, Σεντρίκ Μπακαμπού, Κωνσταντίνος Τζολάκης και Έγκμουντουρ Κρίστινσον.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.