Ομιλία Πάπα Φραγκίσκου για τις φωτιές στην Ελλάδα

Κοινοποίηση:
papasss15ff-768x432

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε σήμερα τη βαθιά του ανησυχία σχετικά με τις «καταστροφικές πυρκαγιές» που πλήττουν την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Βατικανού, ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στις σοβαρές συνέπειες που έχουν αυτές οι φωτιές για το περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής.

 

Η κατάσταση είναι κρίσιμη, και ο Πάπας κάλεσε όλους να ενωθούν σε προσευχή και δράση για την υποστήριξη των θυμάτων αυτής της φυσικής καταστροφής. Η έκκλησή του αποτυπώνει την ανθρωπιστική του προσέγγιση και την επιθυμία του να συμβάλει στην ανακούφιση όσων πλήττονται από αυτήν τη δύσκολη συγκυρία.

«Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη εκκενωθεί, πολλές οικογένειες έχουν μείνει άστεγες, χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν τρομερές δυσκολίες και εκτός από τις τεράστιες υλικές ζημιές, δημιουργείται και περιβαλλοντική καταστροφή».

Ο Ποντίφικας είπε ακόμα ότι προσεύχεται για τα θύματα και επιβεβαίωσε την εγγύτητά του «με όλους όσους υποφέρουν από αυτή τη σοβαρή κατάσταση, πιστεύοντας ότι μπορούν να βοηθηθούν με κοινή αλληλεγγύη».

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της Προσευχής του Αγγέλου μνημόνευσε τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και τους διαβεβαιώνει για την εγγύτητα και τις προσευχές του, σημειώνει το vaticannews.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΠΟΤΕ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΑΛΕΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

Comments are closed.