Οργή Πούτιν για επίθεση Ουκρανών στην περιφέρεια Κουρσκ

Κοινοποίηση:
220422120257_vladimir-putin

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απηύθυνε ξεκάθαρες προειδοποιήσεις προς την ηγεσία της Ουκρανίας σχετικά με τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν σε ρωσικό έδαφος. Ο Πούτιν τόνισε ότι το «καθεστώς του Κιέβου» έχει ξεκινήσει μία νέα σοβαρή πρόκληση, υπονοώντας ότι οι ενέργειές τους συνιστούν κίνδυνο για τη σταθερότητα στην περιοχή.

 

Επιθέσεις στην Περιφέρεια Κουρσκ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε «αδιακρίτως βομβαρδισμό πολιτικών» στόχων στην περιφέρεια Κουρσκ. Αυτή η δήλωση υπογραμμίζει την ανησυχία της Μόσχας για τις επιθέσεις που πλήττουν αθώους πολίτες και υποδομές.

Απώλειες και Τραυματισμοί

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω αυτών των επιθέσεων, ανάμεσα στους οποίους ήταν δύο μέλη πληρώματος ασθενοφόρου που σκοτώθηκαν από επίθεση με μη επανδρωμένα. Επιπλέον, 24 άτομα τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για τις συνέπειες των στρατιωτικών συγκρούσεων στην περιοχή.

Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και αναδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης στην περιοχή. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί στενά αυτές τις εξελίξεις, καθώς οι συνέπειες μπορεί να είναι ευρείες και να επηρεάσουν τη γεωπολιτική ισορροπία.

Η Ουκρανία εξαπέλυσε κατά την διάρκεια της νύχτας 11 drones εναντίον στόχων στις περιφέρειες Κουρσκ, Βαρόνεζ, Μπιέλγκοροντ και Ραστόφ, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι Αρχές στο Κουρσκ κάλεσαν τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Το Κίεβο συνέχισε τις αεροπορικές επιθέσεις κοντά στα σύνορα, με τα ρωσικά αμυντικά συστήματα να καταστρέφουν 4 drones.

Την Τρίτη η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι αποπειράθηκε να εισβάλει στο Κουρσκ χρησιμοποιώντας και τεθωρακισμένα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι εστάλησαν εφεδρείες για να απωθηθούν εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιὠτες. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ουκρανικά εγχειρήματα από την έναρξη του πολέμου πριν από σχεδόν δυόμισι χρόνια.

Η κατάσταση είναι «ελέγξιμη» διαβεβαίωσε ο Αλεξέι Σμίρνοφ, υπηρεσιακός περιφερειάρχης της Κουρσκ. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν τεθεί σε κατάσταση «συναγερμού» εξήγησε και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν αιμοδοσία για αναπλήρωση των διαθεσίμων αποθεμάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΡΙΞΕ ΠΟΥΤΙΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Comments are closed.