Οργή άνδρα στα Βριλήσσια: «Τώρα που σβήσαμε τη φωτιά ήρθε το πυροσβεστικό»

Κοινοποίηση:
Στιγμιότυπο οθόνης (15363)

Η κατάσταση που επικρατεί στη Βορειοανατολική Αττική είναι εξαιρετικά ανησυχητική, καθώς το πύρινο μέτωπο συνεχίζει να μαίνεται με αμείωτη ένταση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αποδεικνύονται ανεπαρκείς για να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς, με αποτέλεσμα πολλές κατοικίες, καταστήματα και οχήματα σε περιοχές όπως τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι και η Πεντέλη να έχουν γίνει στάχτη.

 

Παρά την απειλή που συνιστά η φωτιά, οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών επιμένουν να μην εκκενώνουν τις εστίες τους. Με σθένος και αποφασιστικότητα, παραμένουν στο σημείο προκειμένου να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους από τις φλόγες. Η αντίσταση αυτή αντικατοπτρίζει την αγάπη και την αφοσίωσή τους στον τόπο τους.

Μια χαρακτηριστική μαρτυρία ενός πολίτη που επικοινώνησε με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ αποκαλύπτει τη δραματική κατάσταση: ο εν λόγω πολίτης ανέφερε ότι παρέμεινε μόνος του για τρεις ολόκληρες ώρες προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά. Μόλις κατάφερε να την περιορίσει, τότε εμφανίστηκε ένα όχημα της πυροσβεστικής. Αυτή η εμπειρία αναδεικνύει όχι μόνο την έλλειψη άμεσης βοήθειας αλλά και το θάρρος των πολιτών που αναλαμβάνουν δράση σε στιγμές κρίσης.

«Με λάστιχα και με κουβάδες» περιέγραψε ο πολίτης, προσθέτοντας ότι είχε τη βοήθεια κάποιων νεαρών εθελοντών που παρέμειναν στο σημείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: