Μαθητές των Λυκείων και υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχουν φορτωθεί με περισσότερο άγχος από όσο ήδη έχουν, λόγω του φιάσκου με την Τράπεζα Θεμάτων, το οποίο εξέθεσε με τον χειρότερο τρόπο την ανεπάρκεια και την ανοργανωσιά του ελληνικού κράτους, του επιτελικού κράτους που έστησε επί τέσσερα χρόνια η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Γιατί το γεγονός των ευθυνών του επιτελικού κράτους είναι αδιαμφισβήτητο, καθώς δεν νοείται μέσα σε λίγες ημέρες (από την 21η Μαΐου μέχρι σήμερα) να έχουν διαλυθεί υπηρεσίες και οργανισμοί, όπως δε νοείται, πρώτον, να μην έχει υπάρξει σχετική προετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα και δεύτερον, να μην υπάρχει εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση αστοχίας.
Η προσπάθεια που γίνεται από το πρωί να μετατραπεί μια επίθεση χάκερς, αν υποθέσουμε ότι όντως ισχύει κάτι τέτοιο, σε Αρμαγεδδών, ή Δευτέρα Παρουσία, είναι επιεικώς αστεία, καθώς με τα όσα έχουν ακουστεί και ειπωθεί, μόνο οι σειρήνες του πολέμου δεν έχουν χτυπήσει ακόμα σε όλη τη χώρα.
Οι γελοιότητες Σκέρτσου επί του θέματος των ευθυνών είναι ανάξιες σχολιασμού. Άλλωστε τον «τακτοποίησαν» αναλόγως οι χρήστες του διαδικτύου.
Σύσκεψη υπό τον Σαρμά – Διαπιστώθηκε… οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια!
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τα «σοβαρά περιστατικά επιθέσεων» στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας για τη μετάδοση των θεμάτων των εξετάσεων των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων, ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων «για την αποτίμηση της κατάστασης».
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, οι επιθέσεις ήταν «μεγάλης έντασης» και παραπέμπουν σε «ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία», ωστόσο «αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων».
Το… κλου της ανακοίνωσης, πάντως, είναι το φινάλε της:
«Διαπιστώθηκε η οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια των φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας να κινητοποιήσουν αν χρειαστεί ό,τι είναι αναγκαίο προς αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων που μπορεί να επιχειρηθούν στο αμέσως προσεχές μέλλον».
Με τέτοια «επάρκεια» των φορέων δεν έχει να φοβάται κανένας τίποτα… στο αμέσως προσεχές μέλλον…
Φαίνεται ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, οποίος παρενέβη και ζήτησε τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και τη σε βάθος έρευνα, μάλλον δεν «συμφωνεί» με αυτή την επάρκεια που διαπίστωσε ο Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός.
Είσαι και τυφλός και κουφός.