Ορεστιάδα: Συνελήφθη διακινητής λαθρομεταναστών χωρίς άδεια οδήγησης

Κοινοποίηση:
xeiropedes

Δεκατέσσερις παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, με τη βοήθεια ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού διακινητή σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες.

 

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή. Οι αρχές τον εντόπισαν να οδηγεί ένα φορτηγό αυτοκίνητο που έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει παράνομα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου, με τη βοήθεια αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “JACK”, ανακαλύφθηκαν κρυμμένες στο εσωτερικό του οχήματος καθώς και στην κατοχή του δράστη δύο συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 7,51 γραμμαρίων.

Σε μια πρόσφατη επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή σε αγροτική περιοχή της Ορεστιάδας. Ο συλληφθείς, ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, εντοπίστηκε να μεταφέρει παράνομα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες προς την ενδοχώρα.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του διακινητή και οι εμπλεκόμενοι θα παραπεμφθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς για τη συνέχεια της διαδικασίας. Η προανάκριση για την υπόθεση διεξάγεται από τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, που έχουν αναλάβει την έρευνα για το περιστατικό.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response