Ορεστιάδα: Χειροπέδες σε συνοριοφύλακα για κλοπή χρημάτων από συναδέλφους του

Κοινοποίηση:
sillipsi-xeiropedes

Μια σοβαρή υπόθεση ήρθε στο φως στην Ορεστιάδα, όπου ένας συνοριοφύλακας συνελήφθη για επαναλαμβανόμενη κλοπή από τους συναδέλφους του. Η σύλληψη αυτή προήλθε μετά από καταγγελία που έγινε σχετικά με την ύποπτη συμπεριφορά του, η οποία οδήγησε σε μια διερεύνηση από τις αρχές.

 

 

Η έρευνα που ακολούθησε περιλάμβανε τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών, οι οποίες αποκάλυψαν ότι ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, εκμεταλλευόταν τις στιγμές απουσίας των συναδέλφων του. Συγκεκριμένα, εισέβαλε στα ιδιωτικά σακίδια τους και αφαιρούσε χρηματικά ποσά. Αυτή η συμπεριφορά όχι μόνο παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας της υπηρεσίας του αλλά και έθεσε σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη μεταξύ των συναδέλφων.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο συνοριοφύλακας παραδέχτηκε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είχε εθιστεί στον τζόγο. Αυτή η παραδοχή ρίχνει φως στις αιτίες πίσω από τις εγκληματικές του ενέργειες. Ο εθισμός στον τζόγο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες για το άτομο και το περιβάλλον γύρω του. Στην περίπτωση αυτή, οι ανάγκες του να καλύψει τα χρέη του φαίνεται να τον οδήγησαν σε παράνομες πράξεις.

Μάλιστα, για να μη γίνει αντιληπτή η πράξη του, δεν αφαιρούσε το σύνολο των χρημάτων αλλά μέρος αυτών.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 7 Αυγούστου 2024, όταν προχώρησε στην αφαίρεση προσημειωμένου χρηματικού ποσού από σακίδιο αστυνομικού και την ανεπιτυχή κλοπή σε βάρος ενός άλλου συνοριοφύλακα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: