Ορμπάν: Η Δύση χάνει αλλά δεν σταματά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κοινοποίηση:
0920075f6ef27207f0c5ad962c0972c4_XL

Τα κράτη της Δύσης χάνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και πάλι δεν θέλουν να σταματήσουν και δεν παραδέχονται την ήττα τους είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Victor Orban.
«Βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση, διεξάγουν έναν χαμένο πόλεμο», είπε μιλώντας στο ουγγρικό ραδιόφωνο Kossuth ο Orban, επαναλαμβάνοντας ότι η Ουγγαρία δεν σκοπεύει να παρασυρθεί σε αυτές τις ενέργειες, παρά την πίεση που της ασκείται.

«Η κατάσταση είναι ότι οι δυτικές χώρες δεν θέλουν να τερματίσουν τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας» υποστήριξε ο Οrban, ο οποίος είπε ότι η Ουγγαρία χάρη στην αρχική της θέση, έχει διατηρήσει «περιθώρια ελιγμών» στον οικονομικό τομέα, ο οποίος επίσης επηρεάζεται έντονα από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Η επιστροφή του Ψυχρού Πολέμου είναι κακή ιδέα, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και ήδη κηρύσσουν τον πόλεμο στην οικονομία.
Καταφέραμε να μείνουμε έξω από τον πόλεμο και νομίζω ότι οι κακές οικονομικές πολιτικές που βασίζονται σε εσφαλμένη στρατιωτική λογική μπορούν να αποφευχθούν» υποστήριξε ο Orban, τονίζοντας ότι η Ουγγαρία συνεχίζει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, καθώς έχει εξασφαλίσει μια εξαίρεση από ορισμένες κυρώσεις της ΕΕ.

Το κόμμα της ειρήνης

Ο Orban είπε ότι εάν ο Donald Trump κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου, «το κόμμα του πολέμου στην Αμερική θα αντικατασταθεί από το κόμμα της ειρήνης» και «θα είναι δυνατό να υπολογίζουμε σε μια διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης».
«Ο πρώην πρόεδρος Trump θα επιστρέψει και τότε μπορούμε να αναπνεύσουμε με ανακούφιση, γιατί δεν θα είμαστε πλέον μόνοι, τουλάχιστον θα είμαστε δύο», είπε ο Orban.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response