Ουκρανία: Έπεσε το Ουγκλεντάρ – 4 Ρωσικές Ταξιαρχίες και οι Spetsnaz νίκησαν τον Ουκρανικό στρατό που υπέστη βαριές απώλειες

Κοινοποίηση:
GYzbOCvWoAcA3OR-696x395

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Ugledar ή Vuhledar την 1η Οκτωβρίου μετά την αναφερόμενη αποχώρηση της Ουκρανίας από τον οικισμό.

Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να τοποθετούν ρωσικές σημαίες και να δρουν ελεύθερα σε διάφορα μέρη του Ugledar.

Ένας Ουκρανός στρατιώτης ανέφερε την 1η Οκτωβρίου ότι ένα μέρος της ουκρανικής ομάδας δυνάμεων πραγματοποίησε μια προγραμματισμένη απόσυρση από το Ugledar για να αποφύγει την περικύκλωση.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν απέκλεισαν πλήρως τις ουκρανικές διαδρομές εξόδου πριν αποσυρθούν οι ουκρανικές δυνάμεις, αλλά ότι το ρωσικό πυροβολικό και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στο αποσυρόμενο ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό.

Στοιχεία της Ρωσικής 40ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (Στόλος Ειρηνικού, Ανατολική Στρατιωτική Περιοχή), της 36ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (29η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων [CAA], EMD), της 5ης Ταξιαρχίας Αρμάτων και της 37ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων και της 14ης Ταξιαρχίας Spetsnaz (Ειδικές Δυνάμεις της Κύριας Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων [GRU]) συνέβαλλαν στην κατάληψη του Ugledar.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response