Ουκρανία: Για πράξη “σκόπιμης τρομοκρατίας” έκανε λόγο ο Ζελένσκι μετά τη ρωσική επίθεση με drones

Κοινοποίηση:
ζελενσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία εξαπέλυσε περισσότερα από 70 ιρανικής κατασκευής drones Shahed εναντίον της χώρας του στη διάρκεια της νύκτας, τα περισσότερα από τα οποία καταρρίφθηκαν.

Ο Ζελένσκι κατήγγειλε εξάλλου ότι η επίθεση, που σημειώθηκε την ημέρα κατά την οποία η Ουκρανία θυμάται τον λιμό Χολοντόμορ του 1932-33, όταν έχασαν τη ζωή τους αρκετά εκατομμύρια Ουκρανοί, ήταν μια ενέργεια «σκόπιμης τρομοκρατίας (…) Η ρωσική ηγεσία είναι περήφανη για το γεγονός ότι μπορεί να σκοτώσει».

Η ουκρανική ηγεσία έχει παρομοιάσει ξανά στο παρελθόν το Χολοντόμορ με την τρέχουσα ρωσική εισβολή. Η Ουκρανία και περισσότερες από 30 ακόμη χώρες αναγνωρίζουν το Χολοντόμορ ως γενοκτονία του ουκρανικού λαού από τη Σοβιετική Ένωση, στην οποία ανήκε τότε η Ουκρανία, καθώς προσπάθησε να καταστείλει την επιθυμία της για ανεξαρτησία.

Η Μόσχα αρνείται ότι οι θάνατοι αυτοί προκλήθηκαν από μια σκόπιμη πολιτική γενοκτονίας και επισημαινει ότι Ρώσοι αλλά και άλλες πολίτες άλλων εθνοτήτων υπέφεραν επίσης από τον λιμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Δεν μας παρατάει ο Zelenskyy. Αρκετά μας ζάλισε και μπόλικα χρήματα έφαγε από την Δύση. Ακόμα να καταλάβει και να παραδεχτεί ότι δεν μπορεί να νικήσει την Ρωσία?
    Τόσοι Ουκρανοί σκοτώθηκαν για χάρη του. Φτάνει πιά με αυτόν τον διεφθαρμένο.

Comments are closed.