ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΤΑΞΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – 26 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ, ΟΙ ΕΞΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΡΗΞΕΙΣ – ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
xeirovomvides

Ένας κοινοτικός σύμβουλος στην περιοχή Ζακαρπάτια της Ουκρανίας πυροδότησε χειροβομβίδες σε συνεδρίαση του συμβουλίου του χωριού Κερέτσκι την Παρασκευή, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα άτομο και τραυματίζοντας τουλάχιστον 26 άτομα, σύμφωνα με την ουκρανική εθνική αστυνομία.

Οι αρχές ανέφεραν αρχικά ότι σκοτώθηκε ο ίδιος ο αξιωματούχος, αλλά αργότερα δήλωσαν ότι οι γιατροί προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Δεν είναι σαφές ποια ήταν τα κίνητρα του άνδρα. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές του ειδησεογραφικού ιστότοπου Strana.ua, ο δράστης ήταν μέλος του συμβουλίου με το όνομα Serhiy Batrin.

Έπειτα από μια σύντομη συνομιλία, σε τεταμένο κλίμα όπως φαίνεται στα πλάνα, ο αξιωματούχος βγάζει από τις τσέπες του και πετά στο πάτωμα αντικείμενα που μοιάζουν με χειροβομβίδες. Ακολουθεί σειρά εκρήξεων, καπνός υψώνεται και ακούγονται άνθρωποι να φωνάζουν πανικόβλητοι, προτού το βίντεο διακοπεί.

Είκοσι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων έξι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανέφεραν οι αρχές, προσθέτοντας πως γιατροί εφάρμοσαν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στον δράστη.

Προς το παρόν οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει τα κίνητρα του δράστη, όμως η ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU) ξεκίνησε έρευνα για τρομοκρατία.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταδιδόταν ζωντανά μέσω διαδικτύου. Ο δράστης, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δημοσιευτεί, εισέρχεται στην αίθουσα περίπου μιάμιση ώρα μετά την έναρξη της συζήτησης, προτού πετάξει τις χειροβομβίδες.

Ένα βίντεο που μοιράστηκε η αστυνομία δείχνει έναν άνδρα να μπαίνει στη συνεδρίαση του συμβουλίου και να περιμένει λίγο πριν πει “Μπορώ;” και ρίξει χειροβομβίδες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. ωραιος!καλα εκανε,δν εχει σημασια με ποιους ειναι…ειχε τα βαριδια και τοκανε!αχ ρε λιακο τι ευκαιρια εχασες να τους ανατιναζες ολους!

  2. Εχει δημοκρατια της χειροβομβιδας η ΟΥΓΚρανια του Ναζιλενσκι…

  3. Δεν υπήρχε περίπτωση με 3 χειροβομβίδες να μη σκοτώνονταν ΟΛΟΙ εκεί μέσα.

  4. Είχε κατεβάσει τουλάχιστον 2 λίτρα βότκα για πλάκα 🤯🤯

  5. Καλό είναι να μη γίνονται αυτά.

  6. ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ, ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ!!!

  7. “Πολιτισμενες” καταστασεις οτι πρεπει για ενταξη στην ΕΕ! Τι να κλασει το Αλλαχουακμπαρ!

Comments are closed.