Ουκρανία: Στις 21:00 ο Tζο Μπάιντεν ανακοινώνει μέτρα κατά της Ρωσίας

Κοινοποίηση:
Μπάιντεν

Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, Ντόνετσκ και Λουχάνσκ, από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω χθεσινού (21/2) διαγγέλματός του πυροδότησε τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία από τη Δύση- κάτι για το οποίο οι δυτικοί ηγέτες είχαν από καιρό προειδοποιήσει το Κρεμλίνο, εστιάζοντας στο ενδεχόμενο μιας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Καθώς ο Πούτιν, με την τελευταία του κίνηση, κρίνεται πως δημιουργεί ένα βολικό «πρόσχημα» για τη Ρωσία, ώστε αυτή να αναπτύξει τα στρατεύματά της εντός των «ανεξάρτητων» περιοχών της Ουκρανίας- κάτι που θεωρείται πως έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει, με τον κίνδυνο μιας επίθεσης μεγάλης κλίμακας να φαντάζει ολοένα και μεγαλύτερος- οι ηγέτες επιτάχυναν τη διαδικασία σχεδιασμού των κυρώσεων, προς άμεση επιβολή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα κάνει δηλώσεις για την κατάσταση αναφορικά με την Ουκρανία και τη Ρωσία στις 21.00 σήμερα (ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται ότι θα παρουσιάσει τα νέα μέτρα σε απάντηση για την εντολή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αναπτυχθούν ρωσικές δυνάμεις στις δύο αυτονομιστικές περιοχές της Ουκρανίας, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Η Γερμανία και η Βρετανία έχουν ήδη ανακοινώσει κυρώσεις οικονομικού χαρακτήρα, με τις ΗΠΑ να έχουν επίσης εκδώσει μια σειρά μέτρων που αναμένεται να εμπλουτιστούν, κατόπιν συνεννοήσεως με τους δυτικούς τους συμμάχους. Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται και η ανακοίνωση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εις βάρος της Ρωσίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Καλα σαραντα και καλα κολυβα! Ο χαρος σε γυρευει σπιτι και συ εισαι στο λευκο οικο! Να ξαναβαλεις υποψηφιοτητα στα 85…86…87 ποσων χρονων εισαι!

Comments are closed.