Ουκρανική επίθεση στα ρωσικά σύνορα! Ακόμα περισσότεροι Ουκρανοί στον θάνατο (BINTEO)

Κοινοποίηση:
MAK

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την εξουδετέρωση των ουκρανικών δυνάμεων που προσπάθησαν νωρίτερα να περάσουν στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

Όπως αναφέρεται, το βράδυ της Τετάρτης, ο ρωσικός στρατός, μαζί με συνοριοφύλακες της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών FSB, συνέχισαν να εξουδετερώνουν ένοπλους ουκρανικούς σχηματισμούς σε τμήματα της περιοχής Κουρσκ, που βρίσκονται απευθείας στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την κατάσταση στην περιοχή του Κουρσκ «ευρείας κλίμακας πρόκληση από το καθεστώς του Κιέβου», το οποίο είπε ότι «διεξάγει αδιάκριτες πυραυλικές και όχι μόνο βολές, σε κατοικίες και μη στρατιωτικές υποδομές, καθώς και σε ασθενοφόρα».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, πυραύλων και πυροβολικού εμπόδισαν τις ουκρανικές δυνάμεις να προχωρήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Το Κίεβο έχει ήδη χάσει τουλάχιστον 200 στρατιώτες και 50 οπλισμένα οχήματα, ενώ οι Ουκρανοί φέρονται να είχαν καταλάβει ορισμένους οικισμούς!

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την ζώνη βομβαρδισμών και μάχης τις τελευταίες 24 ώρες, με περισσότερα από 300 άτομα, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 120 παιδιά, να έχουν τοποθετηθεί σε προσωρινά κέντρα φιλοξενίας

Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι έστειλε Ουκρανούς στρατιώτες στην «κρεατομηχανή» στην περιοχή του Κουρσκ για να χρησιμοποιήσουν αυτό το πρόσχημα για να παρατείνουν την κινητοποίηση στην χώρα για άλλους τρεις μήνες, δήλωσε στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως έγραψε:

“Ο Ζελένσκι έστειλε Ουκρανούς πολίτες στην κρεατομηχανή κοντά στο Κουρσκ “με το πρόσχημα” της παράτασης της θανατηφόρας ουκρανικής κινητοποίησης για άλλους τρεις μήνες. Σήμερα υπέγραψε τον αντίστοιχο νόμο”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: