Ο Έλον Μασκ για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας: Και πάλι χειρότερα!

Κοινοποίηση:
Elon-Musk-X-696x392

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σοβαρή δημογραφική κρίση, η οποία έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλούς αναλυτές και πολιτικούς. Ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ, μέσω πρόσφατης ανάρτησής του στο κοινωνικό δίκτυο Χ (πρώην Twitter), επισήμανε την ανησυχητική κατάσταση, αναφέροντας ότι «σχεδόν διπλάσιοι άνθρωποι πέθαναν από όσα μωρά γεννήθηκαν στην Ελλάδα». Αυτή η δήλωση ήρθε ως απάντηση σε δημοσίευμα που προειδοποιούσε ότι ο πληθυσμός της χώρας μπορεί να μειωθεί έως και 25% μέχρι το 2070, ποσοστό που είναι σχεδόν έξι φορές μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Τα στοιχεία είναι απογοητευτικά: το 2022, οι γεννήσεις στην Ελλάδα έφτασαν τις 77.000, αριθμός που αποτελεί τη χαμηλότερη καταγραφή των τελευταίων 100 ετών. Αντίθετα, οι θάνατοι ανήλθαν στις 140.000. Οι αιτίες πίσω από αυτή την τάση περιλαμβάνουν την οικονομική αστάθεια, τους χαμηλούς μισθούς και την υψηλή ανεργία, γεγονός που έχει οδηγήσει πολλούς νέους Έλληνες να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Το ποσοστό γονιμότητας στη χώρα έχει πέσει στο 1,32 γεννήσεις ανά γυναίκα, εντείνοντας τη γήρανση του πληθυσμού.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το σχόλιο του Μασκ αναφέρεται σε αμφιλεγόμενο δημοσίευμα που συνδέει το ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και τις θεωρίες περί πληθυσμιακής μείωσης από την παγκόσμια ελίτ.

Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ αναφέρεται στην Ελλάδα σε σχέση με την υπογεννητικότητα. Τον περασμένο Απρίλιο, είχε αναδημοσιεύσει ανάρτηση που προειδοποιούσε για «πληθυσμιακή κατάρρευση» της χώρας, συνδέοντας την με αύξηση ξαφνικών θανάτων και πτώση της γονιμότητας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response