Ο Έλον Μασκ επιτίθεται στον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας μετά το κύμα ταραχών που ξέσπασε

Κοινοποίηση:
mc-elon_musk-696x427

Ο Έλον Μασκ ρίχνει άλλο ένα χτύπημα στον Στάρμερ για τις ταραχές, αφού ο πρωθυπουργός αντέδρασε στον ισχυρισμό περί «εμφυλίου πολέμου»

Ο δισεκατομμυριούχος απάντησε στην ανάρτηση της πρωθυπουργού που συζητούσε την πρόσφατη έξαρση της βίας στη Βρετανία

Ο Έλον Μασκ επιτέθηκε στον Κιρ Στάρμερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το κύμα ταραχών που ξέσπασε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο δισεκατομμυριούχος απάντησε σε διαδικτυακή ανάρτηση του πρωθυπουργού που συζητούσε το πρόσφατο κύμα βίας στους δρόμους της Βρετανίας.

Ο Στάρμερ μοιράστηκε ένα βίντεο που τον δείχνει να μιλάει για τις ταραχές, με τη λεζάντα:

«Αυτό δεν είναι διαμαρτυρία, είναι καθαρή βία. Θα έχουμε έναν μόνιμο στρατό από αξιωματικούς δημόσιας υπηρεσίας. Θα ενισχύσουμε την ποινική δικαιοσύνη.

»Θα εφαρμόσουμε το ποινικό δίκαιο τόσο διαδικτυακά όσο και εκτός σύνδεσης. Δεν θα ανεχθούμε επιθέσεις σε τζαμιά ή σε μουσουλμανικές κοινότητες».

Ο Μασκ σχολίασε την ανάρτηση λέγοντας: «Δεν θα έπρεπε να ανησυχείτε για τις επιθέσεις σε *όλες* τις κοινότητες;»

Περισσότεροι από 420 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την έναρξη των ταραχών την περασμένη εβδομάδα, ενώ ταραχές σημειώθηκαν στο Λονδίνο, το Σάντερλαντ, το Μίντλεσμπρο, το Μπόλτον και απόψε στο Πλίμουθ.

Εκατοντάδες κακοποιοί ανατίναξαν με βενζίνη ένα ξενοδοχείο που φιλοξενούσε αιτούντες άσυλο στο Ρόδεραμ την Κυριακή.

Τζαμιά σε όλη τη χώρα έχουν επίσης γίνει στόχοι κατά τη διάρκεια των έξι ημερών αναταραχών.

Ο Μασκ υποστήριξε την Κυριακή ότι «ο εμφύλιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος» μετά την επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ.

Αλλά το No10 της Downing Street (το πρωθυπουργικό μέγαρο του Λονδίνου) αντεπιτέθηκε και δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τα σχόλια του CEO της Tesla.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του Στάρμερ δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοια σχόλια.

»Αυτό που είδαμε σε αυτή τη χώρα είναι οργανωμένη βίαιη κακοποίηση που δεν έχει θέση ούτε στους δρόμους μας ούτε στο διαδίκτυο.

»Όπως είπε και η Υπουργός Εσωτερικών [Yvette Cooper] σήμερα το πρωί, μιλάμε για μια μειοψηφία κακοποιών που δεν εκπροσωπούν για τη Βρετανία.

»Και ως απάντηση σε αυτό, είδαμε μερικούς από τους καλύτερους των κοινοτήτων μας να βγαίνουν και να καθαρίζουν το χάος, να διαταράσσουν αυτούς που δεν μιλούν για τη χώρα μας.

»Είδαμε μια απάντηση από ανθρώπους που μιλούν για τη χώρα μας. Νομίζω ότι μπορείτε να μπορείτε να καταλάβετε από αυτό ότι ο πρωθυπουργός δεν συμμερίζεται αυτά τα συναισθήματα».

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει ζητήσει από τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, όπως η Χ, να απομακρύνουν εγκληματικό υλικό και παραπληροφόρηση γεμάτη μίσος.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι «ο ποινικός νόμος ισχύει τόσο online όσο και offline».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ο Σταρμερ θελει να σφαζονται κοριτσακια, να λεει ψεμματα το κρατος για να καλυπτει τους μεταναστες εκγληματιες και οι πολιτες να μην λενε τιποτα.
    Μας προκαλουν παντου και διαρκως

  2. Οι κυβερνητικοί σαχλαμάρηδες κάνουν επίθεση σε έναν από τους πιο έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο. Ο Elon Musk σίγουρα θα υπάρχει και μετά την όποια πρωθυπουργική θητεία του κ. Starmer, όταν αυτός θα έχει ήδη ξεχαστεί.

Comments are closed.