Ο Έλον Μασκ ετοιμάζεται να «εξοντώσει» το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα!

Κοινοποίηση:
Elon_Musk-2

«Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται». Αυτή η λαϊκή ρήση ταιριάζει απόλυτα στην πρωτοβουλία που φέρεται να θέτει σε εφαρμογή ο ισχυρός άνδρας του Twitter, ο οποίος παράλληλα ήταν και ο ιδρυτής του PayPal!

Την ώρα που το παγκόσμιο σύστημα κλονίζεται ενώ κυριαρχεί η ανασφάλεια αλλά και η οργή των καταθετών για τα μικρά επιτόκια καταθέσεων σε αντίθεση με τα τεράστια επιτόκια δανεισμού, ο δισεκατομμυριούχος ετοιμάζεται να δώσει την χαριστική βολή…

Λίγες ημέρες πριν, ο Έλον Μασκ έδωσε στους υπαλλήλους του μια πρόγευση για το σχέδιο του να δεκαπλασιάσει την σημερινή αξία του Twitter (Που σήμερα είναι περίπου 20 δισ.) και στον πυρήνα των πλάνων του είναι η οικονομική δραστηριότητα των εκατομμυρίων χρηστών του.

Είναι ένα «ριμέικ» των πρώτων βημάτων του Μασκ με την startup X.com, την πασίγνωστη, πλέον, Paypal. Η γρήγορη επιτυχία της εταιρίας διαδικτυακών συναλλαγών του Μασκ, του χάρισε το πρώτο μεγάλο κομμάτι της περιουσίας του, που στη συνέχεια επένδυσε στην Tesla, και ακολούθησε η ίδρυση της SpaceX που πλέον συνάπτει συμβόλαια με τη NASA.

Τώρα ο 51χρονος μεγιστάνας θέλει οι χρήστες του Twitter να μπορούν να μεταφέρουν πανεύκολα χρήματα ο ένας στον άλλο, χωρίς καθυστερήσεις, να επωφελούνται από επιτόκια καταθέσεων και «πολλά άλλα».

Πρακτικά, θέλει να μετατρέψει το Twitter σε μία παγκόσμια ηλεκτρονική τράπεζα, όχι μόνο για τις συναλλαγές, αλλά και για καταθέσεις που θα έχουν μάλιστα αυξημένο επιτόκιο…

«Νομίζω ότι είναι εφικτό να γίνουμε το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στον κόσμο», έλεγε ο Μασκ τον Μάρτιο, μιλώντας σε συνέδριο της Morgan Stanley. Αναλυτές εκτιμούν πως οι βλέψεις του να γίνει το Twitter εφαρμογή πληρωμών, θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά τα έσοδα της εταιρείας που προς το παρόν εξασφαλίζει το 90% των εσόδων από τις διαφημίσεις.

Όμως, όπως συνέβη και με παλιότερα εγχειρήματα του Μασκ στην αυτοκίνηση και την αεροδιαστημική, «οι βλέψεις του έρχονται αντιμέτωπες με τεράστιες προκλήσεις μεταξύ των οποίων οι εδραιωμένοι παίκτες της αγοράς και τα ρυθμιστικά εμπόδια», σχολιάζει η Wall Street Journal.

Προς το παρόν το Twitter έχει κάνει μικρά βήματα προς την κατεύθυνση των ηλεκτρονικών πληρωμών και το «οικονομικό του μέλλον». Τον Νοέμβριο το Twitter υπέβαλε τις απαραίτητες αιτήσεις στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Τώρα πρέπει να υποβάλλει αντίστοιχη αίτηση σε κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ που σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί.

Εμπνευσμένος από αντίστοιχες εφαρμογές στην Ασία, ο Μασκ θέλει να εκμεταλλευτεί την κίνηση των εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών. «Θα εκτελέσω το ίδιο επιχειρηματικό σχέδιο με αυτό της X.com προ 22 ετών, με κάποιες βελτιώσεις», παραδεχόταν πέρυσι.

Με το Twitter, θέλει να αναβαθμίσει το παλαιότερο πλάνο του για τις διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές, στο πλαίσιο ενός μέσου κινητικής δικτύωσης, με απώτερο στόχο μία «σούπερ-εφαρμογή» που θα περικλείει και θα παρέχει τις υπηρεσίες πολλαπλών app.

Μια τέτοια εφαρμογή θα μπορούσε να είναι μία μίξη περιεχομένου, υπηρεσιών επικοινωνίας και οικονομικών – εμπορικών συναλλαγών, όπως τα apps των τεχνολογικών κολοσσών της Κίνας – το WeChat της Tencent Holdings και το Alipay του Ant Group.

«Δεν χρειάζεται καν να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή τόσο καλή όσο το WeChat στην Κίνα», σχολίαζε πέρυσι ο Μασκ σε ένα podcast. «Σκέφτομαι απλώς, γιατί δεν αντιγράφουμε το WeChat;»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Αυτό δηλαδή πού σχεδιάζει ο Ελον Μασκ είναι ο πρόδρομος τού πλήρη κοινωνικού καί οικονομικού ελέγχου μέσω τής γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.
    Από την μία τα προσωπικά δεδομένα τού καθενός από όσους χρησιμοποιούν τά μέσα αυτά, συγκεντρώνονται κατηγοριοποιούνται καί επεξεργάζονται (ήδη γίνεται αυτό), καί από την άλλη εδραιώνει τό ηλεκτρονικό χρήμα σέ τεράστια έκταση, αν λάβουμε υπόψη την διεθνή αποδοχή πού είχε καταφέρει καί με το Paypal.
    Λέει ότι αντιγράφει τούς Κινέζους, μόνο πού δεν μας είπε ότι οι Κινέζοι μέσω τέτοιων εφαρμογών μπόρεσαν να βάλουν σε δράση το point system (συστήμα κοινωνικής πίστωσης) πού είναι η επίτευξη τού οργουελιανού κράτους του “Μεγάλου Αδελφού” ο πλήρης έλεγχος τών κατοίκων της, Όσοι δεν συμμορφώνονται με τίς επιταγές τής εξουσίας τιμωρούνται βάση βαθμολογίας σε σημείο πού αντιφρονούντες να μήν μπορούν νά βρούν ούτε δουλειά για να ζήσουν.
    Βέβαια τέτοιο σύστημα δεν θά ήταν δυνατόν νά μήν λάβει τής προσοχής τού εβραιομασωνικού κέντρου καί νά τό αντιγράψει. Εξάλλου ο Ελον Μάσκ βραχίονας τής νέας τάξης πραγμάτων στο τεχνολογικό τομέα μαζί με τόν Γκέιτς είναι, καί όλοι ξέρουμε την έμφαση πού δίνεται στην τεχνολογία καί τόν μέγιστο ρόλο πού θά διαδραματίσει για την “μεγάλη επανεκκίνηση” τού εμπνευστή τους Klaus Schwab.

  2. Να εξοντώσει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και να συστήσει δικό του.

  3. Και πιστευεις εσυ που ανεβασες το άρθρο οτι θα τα βαλει το διεθνες τραπεζικο λομπι? Ή εισαι ηλιθιος ή εισαι ηλιθιος!!!!!

  4. Θέλει να μαζέψει όλο το χρήμα και να επιβάλλει με τις διαδυκτιακές συναλλαγές μέσω της ηλεκτρονικής τράπεζας, που θα μετατρέψει το twitter, το ηλεκτρονικό χρήμα ως το μόνο μέσο οικονομικών συναλλαγών; Επίσης, θα μετατρέψει όλα τα λεφτά σε κρυπτονομίσματα;

Comments are closed.