Ο Έλον Μασκ τα βάζει με τα μεγάλα συμφέροντα – “Βροχή” αγωγών σε διαφημιστικές εταιρείες

Κοινοποίηση:
meaculpa-elon-musk-696x392

Ο Elon Musk και η πλατφόρμα X έχουν καταθέσει μια σημαντική αγωγή κατά ενός “αριστερόστροφου”, όπως τα αναφέρουν ορισμένα ξένα ΜΜΕ, καρτέλ διαφήμισης και αρκετών εταιρειών-μελών του, την Τρίτη, κατηγορώντας τους ότι στοχοποίησαν την πλατφόρμα με μια παράνομη εκστρατεία μποϊκοτάζ διαφημίσεων.

 

Η Επιστολή της CEO Linda Yaccarino

Σε μια ανοιχτή επιστολή προς τους διαφημιστές, η CEO της X, Linda Yaccarino, δήλωσε ότι η αγωγή θα στοχεύει στην Παγκόσμια Συμμαχία για Υπεύθυνη Διαφήμιση (GARM), τη μητρική της εταιρεία Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιστών (WFA) και τα μέλη της GARM όπως οι CVS Health, Mars, Orsted και Unilever.

 

Η Έκθεση της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής

Η αγωγή αυτή προήλθε μετά από μια αποκαλυπτική έκθεση της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Αμερικανικής Βουλής, η οποία κατηγόρησε την GARM και τα μέλη της για συντονισμένη προσπάθεια να περιορίσουν την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο και να περιορίσουν τις διαφημίσεις σε μια σειρά ειδησεογραφικών πηγών — συμπεριλαμβανομένης και της εφημερίδας The Post.

“Καμία μικρή ομάδα ανθρώπων δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να μονοπωλεί τι χρηματοδοτείται” είπε η CEO του X.

 

 

Λίγα λόγια για τις εν λόγω εταιρείες

Σύμφωνα με την nypost.com, η Παγκόσμια Συμμαχία για Υπεύθυνα Μέσα, ή GARM, είναι μια πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιστών. Η WFA αντιπροσωπεύει δεκάδες από τις μεγαλύτερες εταιρείες και διαφημιστικούς οργανισμούς στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Disney και Coca-Cola.

Τα μέλη του ts ελέγχουν το 90% των παγκόσμιων δαπανών μάρκετινγκ, που ανέρχονται σε σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: