Ο Βρετανός μεγιστάνας σερ Φίλιπ Γκριν κατηγορείται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις! ΔΕΙΤΕ τον όταν τα έσπαγε στη Μύκονο! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
filip_main01

Ο Βρετανός μεγιστάνας του λιανικού εμπορίου, σερ Φίλιπ Γκριν, ιδιοκτήτης του Top Shop, είναι ο επιχειρηματίας που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, όπως έγινε γνωστό στη Βουλή των Λόρδων.

Την Τρίτη η εφημερίδα Telegraph σε άρθρο της είχε αναφέρει ότι γνωστός επιχειρηματίας είχε εκδηλώσει ρατσιστική συμπεριφορά και παρενοχλήσει σεξουαλικά μέλη του προσωπικού του. Ωστόσο, δεν είχε κατονομάσει ποιος ήταν ο επιχειρηματίας.

Όπως ανέφερε η Telegraph πέρασε οκτώ μήνες ερευνώντας καταγγελίες που είχαν γίνει εις βάρος του επιχειρηματία για ρατσιστική συμπεριφορά, bullying, αλλά και σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Μιλώντας, μάλιστα, με πέντε μέλη του προσωπικού του αποκάλυψε ότι τα θύματα πληρώνονταν σε αντάλλαγμα για να μην αποκαλύψουν όσα βίωσαν.

filip9

Του αφαίρεσαν τον τίτλο του ιππότη

Ο Βρετανός επιχειρηματίας στα 65 του χρόνια κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο μισητούς δισεκατομμυριούχους στη χώρα του μετά την απόφασή του να κλείσει την ιστορική αλυσίδα καταστημάτων Bhs, πετώντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζομένους τους.

Η ζωή του γίγαντα του λιανικού εμπορίου είναι γεμάτη πάθη, λάθη και οικονομικές ατασθαλίες: από την αποτυχημένη του προσπάθεια να εξαγοράσει τη Marks & Spencer, στη χλιδάτη ζωή με αστέρες του Χόλιγουντ, τις offshore στο Μονακό και την πώληση της εταιρείας του αντί μίας λίρας, το 2006 τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του στο λιανικό εμπόριο και το 2016 το βρετανικό κοινοβούλιο τον χαρακτήρισε «απαράδεκτο εκπρόσωπο του καπιταλισμού». Μάλιστα τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ψήφισε -για πρώτη φορά στα χρονικά- να του αφαιρεθεί ο τίτλος του «ιππότη».

filip_mesa

Η περιουσία του Γκριν μαζί με εκείνη της συζύγου του λαίδης Τίνα Γκριν υπολογίζεται ότι ξεπερνάει σήμερα τα 3,8 δισ. λίρες, ή 5,3 δισ. δολάρια. Είναι πρόεδρος του ομίλου Arcadia, ενός κολοσσού στο λιανεμπόριο, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του τις αλυσίδες Topshop, Topman, Wallis, Evans, Burton, Miss Selfridge, Dorothy Perkins και Outfit. Στον όμιλο ανήκε επίσης η γνωστή αλυσίδα Bhs (British Home Stores), την οποία αγόρασε το 2000 αντί 200 εκατ. λιρών και την πούλησε για μία λίρα το 2015.

Ωστόσο, ακόμα και πριν τη διάλυση της Bhs το όνομά του ήταν μπλεγμένο σε διάφορες ύποπτες υποθέσεις. Ο όμιλος Arcadia έχει επικριθεί σκληρά για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων του τόσο στο εξωτερικό όσο και εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.

filip2

Όταν τα  «έσπαγε» στη Μύκονο

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος που οδήγησε στην ανεργία 11.000 υπαλλήλους μετά την πτώχευση της εταιρείας BHS, είχε εντοπιστεί λίγο καιρό μετά να στο εστιατόριο Caprice στη Μύκονο να σπάει πιάτα έχοντας στο πλευρό του την Κρις Τζένερ και τον σχεδιαστή μόδας Τόμι Χίλφιγκερ.

Αυτόπτης μάρτυρας είχε αναφέρει στην Daily Mirror ότι ο Γκριν και η παρέα του έκανε κομμάτια δύο πλήρεις δίσκους με πιάτα. «Εμένα μου φάνηκαν περίπου 200 τα πιάτα. Το μαγαζί άτυπα χρεώνει περίπου 15-20 ευρώ το πιάτο και οι περισσότεροι σπάνε 4-5 στο τέλος για να κάνουν κέφι» προσθέτει.

Μάλιστα, τα βρετανικά ταμπλόιντ είχαν τότε καταγράψει τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο στο κοσμοπολίτικο Nammos να διασκεδάζει με την ψυχή του χωρίς να δείχνει ούτε ένα σημάδι ότι ευθύνεται για την ανεργία χιλιάδων ανθρώπων.

filip8
filip10
filip4
filip3
filip1

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: