Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις κάνουν την εμφάνισή τους για τον τρόπο, που απέκτησε την τεράστια του περιουσία ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος φαίνεται πως ακολουθούσε συγκεκριμένες πρακτικές.
Στο προσκήνιο έχουν βρεθεί καταγγελίες δεκάδων επιχειρηματιών στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τις τακτικές που χρησιμοποιούσε ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με το MEGA.
Μάλιστα, πολλοί από αυτούς είχαν αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία της Αρχής, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αν και στην πραγματικότητα η γκάφα των κληρονόμων του οδήγησε στις αποκαλύψεις. Το οτι το θέμα δηλαδή αναδείχθηκε, λόγω της διαμάχης μεταξύ τους.
Λίγοι θα θυμούνται πως πριν απο περίπου 20 χρόνια, ο Γιώργος Τράγκας είχε κάνει την εμφάνιση του και στην Δυτική Ελλάδα, εξαγοράζοντας και στη συνέχεια διαλύοντας το μεγαλύτερο περιφερειακό κανάλι εκείνης της εποχής, το Tele Time. Είχαν προηγηθεί το 2002 οι αποκαλύψεις για τη σχέση του προηγούμενου ιδιοκτήτη με τον ηλεκτρονικό τγόγο που οδήγησε σε αυτήν την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Ο Γιώργος Τράγκας, πάντα εμφανίζονταν στην Πάτρα με θηριώδη τζιπ και σωματοφύλακες και όταν συμφωνήθηκε η αγορά του σταθμού, μίλησε στους τότε εργαζομένους καθησυχάζοντας τους, λέγοντας τους πως θα συνεχίσουν να δουλεύουν, δηλώνοντας μάλιστα «Καραμανλικός», μια περίοδο που η ΝΔ βρίσκονταν προ των πυλών της εξουσίας.
Άλλωστε, τη σχέση του αυτή με την «Καραμανλική δεξιά», την «εξαργύρωσε» στη συνέχεια με εκατομμύρια ευρώ που έρεαν μέσω κρατικής διαφήμισης στα ταμεία των επιχειρήσεων ΜΜΕ που είχε στην ιδιοκτησία του (σ.σ. μόνο η «Χώρα της Κυριακής» έλαβε την διετία 2007-2008 πάνω απο πέντε εκατ. ευρώ).
Στο δημοσιογραφικό «κουρμπέτι» είχε ήδη αποκτήσει το προσωνύμιο «Φράγκας». Όλοι γνώριζαν ότι ήταν πλούσιος. Οι περισσότεροι όμως, δικαιολογημένα, έμειναν έκπληκτοι με το μέγεθος της περιουσίας του και τον απίστευτο πλουτισμό του…
Πίσω στο Τele Time, μόλις το εξαγόρασε, αμέσως ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τους εργαζομένους, πείθοντας πολλούς από αυτούς να αλλάξουν εργασιακό καθεστώς, ώστε να αμείβονται με μπλοκάκι, προφανώς για να γλιτώσει τις αποζημιώσεις.
Μόλις αυτό επιτεύχθηκε, λίγο αργότερα, σταμάτησε τη συνεργασία μαζί τους. Όλα αυτά το 2004, όταν άρχισαν και οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, οι απολύσεις κλπ. Ο εκλιπών εκδότης, ήρθε σε σφοδρή αντιπαράθεση με την Περιφερειακή Ένωση Συντακτών που εδρεύει την Πάτρα, την ΕΣΗΕΠΗΝ, που προσπάθησε να αποτρέψει τις απολύσεις των δημοσιογράφων. Μάταια όμως. Δεκάδες εργαζόμενοι τελικά, βρέθηκαν στο δρόμο. Πολλοί απο αυτούς πλέον, έχουν αλλάξει και επάγγελμα.
Το πρόγραμμα του καναλιού υποβαθμίζονταν συνεχώς, ο Τράγκας, ήταν ολοφάνερο πως ήθελε να απαλλαγεί και το 2008 μεταβίβασε τον τηλεοπτικό σταθμό στον επιχειρηματία Θεόδωρο Καμπέρο, εκ μέρους του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Λίγα χρόνια αργότερα, ήρθε ως επιστέγασμα μιας συνεχούς απαξίωσης και η πτώχευση του πάλαι ποτέ κραταιού τηλεοπτικού σταθμού της Δυτικής Ελλάδος.
agriniopress.gr
…τωρα πια ταχει και τα χαιρεται ολα εκει που βρισκεται !
Τώρα; Έχει αιρκοντίσιον εκεί που είναι;
Ειναι υπεροχοι ανθρωποι πολλοι ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΟΙ. Χαλαλι τα λεφτα που παιρνουν !!! Χαλαλι που θα ελεγε και η Ταταινα.