Ο Δήμος Σαλαμίνας επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο «EUnvironmental Emergency insimple words»

Κοινοποίηση:

Ο Δήμος Σαλαμίνας, παραμένοντας συνεπής στην υλοποίηση πολιτικών εξωστρέφειας για τη νεολαία και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για το περιβάλλον, υλοποιεί ως Συντονιστής φορέας το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «EUnvironment – Eunvironmental emergency insimple words» που χρηματοδοτείται από το Erasmus+ για την Νεολαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού, ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Πρόκειται για μια Στρατηγική Σύμπραξη στον τομέα της νεολαίας με ένα δυναμικό σχήμα φορέων από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Πολωνία.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις στο δημαρχείο Σαλαμίνας, στην Λευκωσία της Κύπρου, στην Πολωνία με την συμμετοχή του Δήμου αλλά και μαθητών.
Είναι ένα πρόγραμμα με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τις πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος έχει τονίσει τα εξής: «Μέσα από τα προγράμματα αυτά θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους μας να γίνουν ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες, με γνώσεις και θέσεις. Στο νησί μας οι νέοι είναι στο επίκεντρο, έχουν ρόλο και φωνή. Είναι κάτι που είχαμε υποσχεθεί και υλοποιούμε.»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: