Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΡΕΝΤΙ ΜΠΕΛΕΡΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΩΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ – ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ

Κοινοποίηση:
beleris

Την ποινή φυλάκισης δύο ετών που επέβαλε το πρωτοδικείο στον Φρέντι Μπελέρη στην αρχική στημένη δίκη του, επικύρωσε το εφετείο στην Αλβανία, με αποτέλεσμα ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής να παραμείνει στη φυλακή.

Έτσι ο καθεστώς Ράμα είναι αποφασισμένο να εκτιθεί ολόκληρη η ποινή του Βορειοηπειρώτη ευρωβουλευτή, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ το επόμενο βήμα που θα ακολουθήσει ο Φρέντι Μπελέρη είναι η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Στην δίκη ήταν παρούσα και η πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, η οποία δήλωσε πως «με την σημερινή απόφαση του εφετείου Τιράνων ουσιαστικά ολοκληρώνεται η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου Φρεντη Μπελερη από την αλβανική δικαιοσύνη».

«Δυστυχώς πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας όπως λόγου χάρη η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, η μη δυνατότητα να ορκιστεί» σημείωσε.

«Η παρατεταμένη προφυλάκιση του, η υπερβολική ποινή σε σχέση με το υποτιθέμενο έγκλημα».

«Παρά την επιθυμία του λαού της Χειμάρρας όπως αυτή εκφράστηκε δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2023, ο Δήμος διοικείται εδώ και ένα χρόνο από πρόσωπα τα οποία δεν έχουν εκλεγεί από το λαό της Χειμάρρας.

Προτεραιότητα της Ελλάδας αποτελεί πάντα η τήρηση του κράτους δικαίου. Ο κύριος Μπελέρης αποτελεί πλέον επισήμως εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Είναι δημοκρατική απαίτηση και απαίτηση του κράτους δικαίου οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές να μπορούν να παρίστανται αυτοπροσώπως σε όλες τις εργασίες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και αρχής γενομένης από την ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου μέσα στον Ιούλιο» σημείωσε.

Φρ. Μπελέρης: Από εδώ και μπρος το πρόβλημα θα το έχει ο Ράμα

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και σε οποιοδήποτε δικαστικό σύστημα που λειτουργούσε με κανόνες κράτους δικαίου η αθώωση μου θα ήταν μονόδρομος ασχέτως της εκλογής μου ή μη. Από δω και μπρος το πρόβλημα θα το έχει ο Ράμα», τονίζει σε συνέντευξή του ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής και εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης, μέσα από τις αλβανικές φυλακές όπου κρατείται.

«Ο Ράμα λειτούργησε σαν κοινός πραξικοπηματίας. Εγώ άντεξα τόσους μήνες παρά την αδικία και το πραξικόπημα σε βάρος μου. Θα αντέξω μερικές βδομάδες ακόμα αν χρειαστεί» σημειώνει ο εκλεγμένος με τη ΝΔ ευρωβουλευτής, σημειώνοντας πως έχει προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεσή του «και τότε κάποιοι δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν».

Στην ίδια συνέντευξη o Φρέντης Μπελέρης εκτιμά πώς ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ενδιαφέρεται η χώρα του να μπει στην ευρωπαϊκή οικογένεια «μόνο στα λόγια». «Στις πράξεις όμως τα όσα κάνει απομακρύνουν την Αλβανία από την Ευρώπη. Ευρωπαϊκή προοπτική με καταστρατήγηση του κράτους δικαίου – όπως έχει γίνει στη δική μου περίπτωση – δεν υπάρχει», επισημαίνει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Όσοι περίμεναν να βγει ο μπελερερης είναι τουλάχιστον αφελής. Μια χαρά τους δούλεψαν όλους ο Κυριάκος με τον Ράμα και τον Μπελερη. Εδώ και τον πολιτικό κρατούμενο ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγό μέσα τον έχουν και σαπίζει χωρίς άδεια την ώρα που σε άλλους συγκρατούμενους του δίνουν

  2. Μην τον κλαίτε το Μπελερη δε θα πάθει κανένα κακο. Σε λίγο καιρό θα είναι ευρωβουλευτής και θα τρώει και θα πίνει τζάμπα που δεν το είχε δει ούτε στον ύπνο του

    1. θα τρώει και θα πίνει τζάμπα με 25.000/μήνα Βαλε και 2-3 χιλ πετραδάκια και όλα αυτά στην υγεία των κοροιδων.

  3. μου έχει κοκκινήσει το σβέρκο ο Ράμα ! μιλάμε για μεγάλο ηγέτη 👍

  4. Μας φτύνουν όλοι μιας και δεν είμαστε κυρίαρχο κράτος

  5. Ρε Ραμα χουνερι στον εκλεκτο ευροβολευτη της Κουλαρας! Μα ποιος κυβερναει αυτο το τοπο τελος παντων?

  6. Όταν έχεις σ’ αυτή την θέση έναν τελειωμένο καριόλη και μπούλη με ενοίκια, λογικό να σε καβαλάνε μέχρι και οιγύφτοι οι αλβανοί. Αν ήταν άλλος, θα τους έδιωχνε από εδώ με απελάσεις (παράνομα ήρθαν), θα τους έκοβε τα επιδόματα που παράνομα παίρνουν, θα τους έψαχνε όλο το μαύρο χρήμα που βγάζουν εδώ και το στέλνουν στο αλμπάνια και να δεις μετά πως βάζουν μυαλό τα μουσλιμοσκούπιδα.

  7. Δηλαδή, συγνώμη, η εδώ δικαστική εξουσία εξέδωσε καμμία απόφαση, ενάντια στην εκτελεστική εξουσια, π.χ. μνημόνια, κ.α., το παράξενα που είναι με την αλβανική, τα ίδια σκ@τα παντού και πάντα

  8. Σσσσσσσ μη μιλάτε πολύ .κουμάντο εδώ κάνουν ο Ερντογάν ο Ράμα και τα VMRO των Σκοπίων .

  9. Αλβανοί και Σκοπιανοί φτύνουν στα μούτρα τον ΛΟΑΤΚούλη ο οποίος ξέρει πλέον ότι δεν παίζει μπάλα μόνος του στα Βαλκάνια και ότι θα έχει πολιτικό κόστος και μέσα στην Ελλάδα.

Comments are closed.