Ο ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΙ ΒΑΖΕΙ “ΦΡΕΝΟ” ΣΤΟΝ ΜΠΑΙΝΤΕΝ – Ο ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΡΣΑ – “ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ ΑΛΛΑ…”

Κοινοποίηση:
biden-clooney

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ, είναι ένας από τους πιο γνωστούς δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά διοργανώνει και εκδηλώσεις για να προσφέρουν άλλοι χρήματα στους Δημοκρατικούς. Είναι πολύ σημαντικός λοιπόν και με την ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στους New York Times, καλεί τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές.

Λέει χαρακτηριστικά «Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν, όμως δεν είναι πια κατάλληλος για αυτή τη θέση» και λέει ότι «ο Τζο Μπάιντεν, τον οποίο συνάντησα τρεις εβδομάδες πριν στην εκδήλωση στο Χόλιγουντ, δεν ήταν ο Τζο Μπάιντεν του 2010, ούτε ο Τζο Μπάιντεν του 2020. Ήταν ο ίδιος άντρας που όλοι είδαμε στο ντιμπέιτ».

Eίναι μια σημαντική παρέμβαση αυτή από τον Τζορτζ Κλούνεϊ, o οποίος έχει μεγάλη επιρροή, γιατί κακά τα ψέματα, για πολλούς Αμερικανούς είναι πιο γνωστός ο Τζορτζ Κλούνεϊ παρά πρόσωπα της αμερικανικής Βουλής και της Γερουσίας.

«Τα πρωτοκλασάτα στελέχη των Δημοκρατικών (…), οι γερουσιαστές, τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και οι άλλοι υποψήφιοι, που κινδυνεύουν να χάσουν τον Νοέμβριο, πρέπει να ζητήσουν από αυτόν τον πρόεδρο να αποσυρθεί οικειοθελώς», έγραψε ο ηθοποιός σε ένα άρθρο που δημοσίευσαν οι New York Times.

«Δεν θα νικήσουμε τον Νοέμβριο με αυτόν τον πρόεδρο», σημείωσε.

Σκηνοθέτης και παραγωγός, ο Τζορτζ Κλούνεϊ υπενθυμίζει τη μακροχρόνια δέσμευσή του στις εκστρατείες που διεξάγουν οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι. «Τον περασμένο μήνα, ήμουν οικοδεσπότης στη μεγαλύτερη συγκέντρωση χρημάτων που οργανώθηκε ποτέ για έναν Δημοκρατικό υποψήφιο», συμπλήρωσε.

Αυτή η δεξίωση, με την παρουσία αστέρων του Χόλιγουντ και δωρητών, παρουσία του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 28 εκατομμύρια δολάρια, ένα ρεκόρ για το κόμμα.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν είχε τότε υπογραμμίσει τον «ενθουσιασμό» της ισχυρής βιομηχανίας του θεάματος. Η Καλιφόρνια και το προοδευτικό προπύργιό της, το Χόλιγουντ, αποτελούν μεγάλους χορηγούς των εκστρατειών του κόμματος, συμπεριλαμβανομένης της Silicon Valley.

Ο ηθοποιός περιγράφει πως είδε σε αυτό το γκαλά έναν Τζο Μπάιντεν αποδυναμωμένο, που δεν είχε σχέση με τον υποψήφιο που ήταν το 2020.

«Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Ως γερουσιαστή. Αντιπρόεδρο και πρόεδρο. Τον θεωρώ φίλο και πιστεύω σε εκείνον. Πιστεύω στον χαρακτήρα του, την ηθική του. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, κέρδισε πολλές μάχες, τις οποίες έπρεπε να αντιμετωπίσει», παραδέχθηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Όμως, η μοναδική μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει είναι εκείνη ενάντια στον χρόνο», έγραψε επίσης ο ηθοποιός, αναφερόμενος στις αμφιβολίες που αναζωπυρώθηκαν σχετικά με τις νοητικές ικανότητες του 81χρονου προέδρου, μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, στα τέλη Ιουνίου.

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας ήρωας, έσωσε τη Δημοκρατία το 2020. Έχουμε ανάγκη να τη σώσει εκ νέου το 2024», κατέληξε ο Κλούνεϊ.

Έχουμε και μια δήλωση της Νάνσι Πελόζι που επίσης είναι σημαντική, γιατί λέει η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι ο Μπάιντεν πρέπει να ξανασκεφτεί την απόφασή του να συμμετέχει στις προεδρικές εκλογές.

Καλεί όμως τους συναδέλφους της από το Δημοκρατικό Κόμμα να περιμένουν πρώτα να τελειώσει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και μετά να συνεχίσουν τις πιέσεις.

Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι αυξάνεται η πίεση και στο τέλος της εβδομάδας ενδεχομένως να έχουμε εξελίξεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. δεν θα κερδισετε οποιον προεδρο και να βαλετε. εχετε τελειωσει και μαζι σας εχει τελειωσει και η μεγαλη επανεκινηση που τοσο πολυ θελατε για δικους σας λογους και μονο . οι καιροι αλλαζουν και ο καθε κατεργαρης θα παρει οτι του αξιζει. το ιδιο και εσυ .

  2. Μήπως κολοτριβεται και δαύτος για ….πλανητάρχης? Ε ας πάει, έτσι κι αλλιώς, οπερετα είναι η πολιτική σκηνή πια.

  3. Χορηγός του ξεμωραμένου. Άντε δώστου κάνα καφέ, κι έχει μείνει με τη γλύκα -μήπως και ξυπνήσει

  4. αλλη μια κωμωδια στα ματια μας μπροστα…ο μπαιντεν(οποιος και ναναι πισω απτη μασκα)επιτηδες κανει τον ξεχασιαρη ραμολιμεντο για να τον αλλαξουν πριν τις εκλογες(αν γινουν) και καλα χωρις τη θεληση του…θυμιζει πολυ τον γερο(τζωνυ νοξβιλ) απτους jackass ο ρολος του!

  5. ΤΗΣ ΠΟΥΣΤΑΡΑΣ Ο ΚΑΗΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΩΝ ΑΡΧΗΓΟΣ

Comments are closed.