Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΟ MAVI MARMARA-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ – ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ;

Κοινοποίηση:
175a663cd3cd489baf47b5e3df6dccb5

ΟΕρντογάν ετοιμάζει νέο MAVI MARMARA, με την αποστολή της τουρκικής Φρεγάτας πιθανόν η (Kemalreis) στην Γάζα χωρίς την άδεια των ισραηλινών αρχών, και ενώ το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό έχει επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ταχίρ Σαουντχάρι “η Ερυθρά Ημισέληνος της Τουρκίας θα στείλει προμήθειες βοήθειας στη Γάζα υπό τις διαταγές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι προμήθειες βοήθειας περιλαμβάνουν φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, τρόφιμα, νερό, μπαταρίες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Οι προετοιμασίες για αυτή την αποστολή έχουν ξεκινήσει και ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο θα αναχωρήσει τις επόμενες 24 ώρες.

Εάν η βοήθεια της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου φορτωθεί  στη Φρεγάτα “Kemalreis” θα πρόκειται για πολεμική επιχείρηση παραβίασης ναυτικού αποκλεισμού, ενάντια στα σχέδια του Νετανιάχου για εισβολή στην Γάζα από στεριά, αέρα και θάλασσα.

Το πως θα αντιδράσει το Ισραήλ δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι απλό, αφού η κίνηση των Τούρκων θα έχει πολλές προεκτάσεις.

 

 Η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους που επλήγησαν από τη σύγκρουση, η οποία εστιάζεται στη Γάζα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να παραδοθεί η βοήθεια αυτή υπό τις παρούσες συνθήκες, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

“Η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύπλοκη. Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να παραδοθεί η βοήθεια εκεί. Αλλά οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να πραγματοποιήσουν την αποστολή που θα τους ανατεθεί για να παραδώσουν βοήθεια εκεί”, είπε ο αξιωματούχος αυτός στους δημοσιογράφους σύμφωνα με την ΕΡΤ

Οι ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί και η ολοκληρωτική  πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας έχουν προκαλέσει ανησυχία σε Τουρκία και Αίγυπτο.

Στην περιοχή πλέει ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο με την ομάδα μάχης τους ενώ η Βρετανία θα στείλει και αυτή δύο πλοία του Βασιλικού Ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο και θα ξεκινήσει πτήσεις επιτήρησης πάνω από το Ισραήλ σε μια επίδειξη στρατιωτικής υποστήριξης με σκοπό να καθησυχάσει το Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι  Μπλίνκεν  επανέλαβε σήμερα τη δέσμευση της Αμερικής να υποστηρίξει το μοναδικό εβραϊκό κράτος στον κόσμο καθώς στάθηκε πλάι-πλάι με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Το τι θα δούμε τις επόμενες 24ωρες θα είναι άκρως ενδιαφέρων, αναμένοντας αν η κίνηση των Τούρκων θα εγκριθεί από το Ισραήλ, ή θα έχουμε οτιδήποτε άλλο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Μάλλον ξέχασαν το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald Ford που βρίσκεται ανάμεσα τους, με την συνοδεία του. Όποιο πολεμικό πλοίο βγει στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν είναι πλοίο μόνιμης συνοδείας, απλά δεν θα έχει Radar και συστήματα πλοήγησης που είναι όλα ηλεκτρονικά. Εκτός αν οι Τούρκοι τραβήξουν κουπί…

  2. Καλά θα κάνει, όμως δεν ξεχνώ τι έκαναν οι Τούρκοι στην Κύπρο και τις απειλές προς την πατρίδα μου την Ελλάδα. Δεν ξεχνώ τα εδάφη και τα νησια που θέλει να μας πάρει γιατί τάχα είναι τούρκικα, μας επριξε τα παπαρια τα τελευταία χρόνια.

  3. Αντε στείλε φρεγάτες παππού, θέλω να δω κάτι

  4. Ο/Η Μέγας πολιτικός ογκόλιθος θα τους πάρει τα σώβρακα όλους λέει:

    καθώς όλοι νομίζουν ότι θα τον κράξουν όλοι, αλλά ήδη γίνεται ήρωας στον Ισλαμικό κόσμο άρα έχει πετύχει μισή νίκη.

    Φανταστείτε όμως σε μουλωχτή συνεννόηση με την Χαμάς, η Χαμάς να πει ότι χάρη στην δεινή διαπραγματευτική ικανότητα του Ερντυ αποφάσισε να ελευθερώσει και τους ομήρους τι θα γίνει. Πλανητάρχης, θα είναι ήρωας και τουΙσραήλ και των Δυτικών.

    Όλοι οι άλλοι είνια μικρά γατάκια μπροστά του

    1. Τι μαλ….ς γράφεις ρε τούρκε? ο Ερντογαν είναι μεγάλος ογκόλιθος και προβοκάτορας και θα φάει τα μούτρα του.
      Θα είναι ήρωας για τους παλαιστίνιους που θα τους πάρει απο την Γάζα για να τους αμολήσει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικά αν δεν του κόψουν τον κώλο.

  5. Ο Τούρκος στέλνει βοήθεια γιατι ο ίδιος ο Ερντογάν είναι μέλος της μουσουλμανικής αδελφότητας δεν μπορεί να αφήσει τα αδέλφια του επίσης της μουσουλμανικής αδελφότητας να καταστραφούν, είναι θέμα αλυλεγυης μεταξύ των αδελφών μουσουλμάνων, οπότε προβλέπω μακελειο κάτω

  6. Για τα μάτια του κόσμου.Πιστευει κανείς ότι το κάνει επειδή έχει αρχιδια?Του τα έκοψαν στη στοά.Υπακουει εντολές θέλει δεν θέλει.

  7. το μουν@@πανο ο ερντογαν ξερει τι κανει στελνει προμηθειες στην παλαιστινη για να εμπλακει βοηθειτικα η ελλαδα στον πολεμο στη γαζα οπως και με την ουκρανια

  8. ΝΑ ΠΩΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

  9. …..ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ!!!

  10. Σε site της Ισραηλινής Πρεσβείας εξελίσσεται το Π.Θ (Πρώτο Θέατρο) .
    Πόσα τους δώσανε ???

  11. Από λόγια άλλο τίποτα. Ας περιμένουμε να δούμε και πως θα αντιδράσει το Ισραήλ.

  12. Δυστυχώς για εμάς για άλλη μια φορά η Τουρκία δείχνει ότι ότι είναι σημαντικός παίκτης στην Μεσόγειος… Και αυτό λόγου του Αρχιδατου Πρόεδρο που έχουν, Εμείς εδώ με το ανθελληνικό και προδοτικο τοξο για άλλη μια φορά άφαντοι, καληνύχτα μας……

  13. Εχει τα μπαλακια και το κανει! Υπαρχει προβλημα κκ….. ανθρωπιστες?

Comments are closed.