Ο Ζελένσκι παρουσίασε το «σχέδιο νίκης» στο Κοινοβούλιο: Ποια είναι τα 5 κύρια σημεία – Αποκλείει την παραχώρηση εδάφους

Κοινοποίηση:
OukraniaZelenski5-696x393

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε  σε μια ομιλία στο Κοινοβούλιο το «σχέδιό του για τη νίκη» αφού προηγουμένως επισκέφθηκε τους συμμάχους του στη Δύση προκειμένου να τους πείσει να τον βοηθήσουν να νικήσει η Ουκρανία τη Ρωσία.

«Είναι για όλους εμάς, τους Ουκρανούς, που ετοιμάστηκε το σχέδιο νίκης», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους ενώπιον των βουλευτών, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της προεδρίας στο Facebook.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε πως αν το «σχέδιο νίκης» του εφαρμοστεί τώρα, μπορεί να καταστεί δυνατό να τελειώσει ο πόλεμος με τη Ρωσία το αργότερο το επόμενο έτος.

Υποστήριξε επιπλέον ότι η Ουκρανία πολεμά εναντίον τριών χωρών: της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

Το «σχέδιο νίκης» εξαρτάται από την επείγουσα δράση και την ενότητα μεταξύ των εταίρων της Ουκρανίας και αποσκοπεί να ενισχύσει τη θέση της Ουκρανίας αρκετά ώστε να τελειώσει ο πόλεμος, είπε.

Τα 5 βασικά σημεία του σχεδίου που παρουσίασε ο Ζελένσκι είναι:

  • Άμεση πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ακόμη και πριν τελειώσει ο πόλεμος.
  • Ενίσχυση άμυνας: Αυτό περιλαμβάνει τη συνέχιση των επιχειρήσεων στο ρωσικό έδαφος, την άρση των περιορισμών στα χτυπήματα εντός της Ρωσίας, την ενίσχυση της αεράμυνας, την από κοινού κατάρριψη ρωσικών αεροσκαφών με τους εταίρους, την επέκταση της χρήσης ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων και την απόκτηση πρόσβασης σε πληροφορίες από τους εταίρους.
  • Αποτροπή: Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πακέτου μη πυρηνικής αποτροπής που θα προστατεύει από τη ρωσική επιθετικότητα και θα περιορίζει τις δυνατότητές της.
  • Ανάπτυξη του στρατηγικού οικονομικού δυναμικού της Ουκρανίας και εντατικοποίηση των κυρώσεων.
  • Μετά τον πόλεμο, οι Ουκρανοί στρατιώτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους για να ενισχύσουν την άμυνα του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης, αντικαθιστώντας ενδεχομένως τα αμερικανικά στρατεύματα με ουκρανικές δυνάμεις.

Το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο σημεία περιλαμβάνουν – όπως διευκρίνισε ο Ζελένσκι – και διαβαθμισμένες προσθήκες που έχουν παρουσιαστεί στους συμμάχους της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι απέρριψε την παραχώρηση εδάφους στη Ρωσία ή το να δεχθεί ένα πάγωμα της γραμμής του μετώπου, εκτιμώντας πως το Κρεμλίνο πρέπει να χάσει τον πόλεμο που ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 2022.

«Η Ρωσία πρέπει να χάσει τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Δεν μπορεί να υπάρξει ‘πάγωμα’ του μετώπου. Δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή σε ό,τι αφορά το έδαφος της Ουκρανίας ή την κυριαρχία της», είπε και πρόσθεσε πως η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της πρέπει να «αναγκάσουν τη Ρωσία να συμμετάσχει σε μια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη και να είναι έτοιμη να θέσει τέλος στον πόλεμο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΡΑΜΟΛΙΜΕΝΤΟ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ…

Comments are closed.