Ο… “ΚΟΡΩΝΟΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ” ΤΡΑΜΠ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ “ΑΕΡΑ”; ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ…

Κοινοποίηση:
koronoios-to-minuma-tramp-mesa-nosokomeio

Τα πάνω-κάτω έχει φέρει η μόλυνση του Αμερικανού Προέδρου από κορωνοϊό με αρκετούς ειδικούς αναλυτές να υποστηρίζουν πως θα του βγει σε καλό και θα πάρει “αέρα” τις εκλογές.

Εν τω μεταξύ, το δρόμο μιας προσωρινής αντικατάστασής του από τον αντιπρόεδρο, αλλά και την πιθανότητα… συνταγματικού χάους ανοίγει η είδηση της θετικής διάγνωσης στον κορωνοϊό του νυν Αμερικανού προέδρου και υποψήφιου και πάλι Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η επιβεβαίωση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι φορέας κορωνοϊού έχει ήδη πυροδοτήσει στις ΗΠΑ ένα ανησυχητικό σενάριο: Τι θα συμβεί αν ταυτόχρονα με τον Τραμπ νοσήσει και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο πρώτος στη σειρά αντικαταστάτης του για την άσκηση της εξουσίας;

Ή ακόμη χειρότερα, αν και οι δύο αρρωστήσουν βαριά ταυτόχρονα;

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι από μία προσωρινή αναστάτωση μέχρι μια πλήρη συνταγματική κρίση με διακύβευμα την προεδρία.

Ο βαθμός των οικονομικών και γεωπολιτικών συνεπειών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σοβαρότητα της ασθένειας, και ειδικά από το αν ο ίδιος ο Τραμπ θα είναι σε θέση να κυβερνήσει, υποστηρίζουν νυν και πρώην αξιωματούχοι μέσα και έξω από τον Λευκό Οίκο.

«Υπάρχει πρωτόκολλο για τα πάντα», λέει στο Bloomberg ο Ντέιβιντ Άξελροντ, πρώην υψηλόβαθμος σύμβουλος στον Λευκό Οίκο επί Μπαράκ Ομπάμα.

«Κάναμε τακτικές ασκήσεις για το πώς να αντιμετωπίσουμε τρομοκρατικές ή πυρηνικές επιθέσεις, αλλά ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ μια κατάσταση πανδημίας σαν κι αυτή που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο Λευκός Οίκος».

 

Σύμφωνα με την 25η Συνταγματική Τροπολογία, ο Τραμπ μπορεί να εκχωρήσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο και να την ανακτήσει αμέσως μόλις θεωρήσει τον εαυτό του ικανό για κάτι τέτοιο.

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος το έκανε δύο φορές κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, για ιατρικούς λόγους, ενώ ο Ρόναλντ Ρίγκαν μία, όταν αντιστοίχως χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση στο έντερο.

Ο Λευκός Οίκος τονίζει ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού, ωστόσο αποφεύγει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει σε περίπτωση που τόσο ο Τραμπ όσο και ο Πενς δεν είναι σε θέση να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Πάντως αυτό που σίγουρα είναι «στον αέρα» είναι τα επόμενα, υποχρεωτικά σύμφωνα με τον αμερικανικό εκλογικό νόμο, δύο debate μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν.

Το δεύτερο στη σειρά, είναι προγραμματισμένο για τις 15 Οκτωβρίου, ωστόσο θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να διεξαχθεί, τουλάχιστον με τον τρόπο που έγινε το πρώτο, στις 29 Σεπτεμβρίου.

Το τρίτο προεδρικό debade είναι προγραμματισμένο για τις 22 Οκτωβρίου ενώ ένα αντιπροεδρικό debade θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου.

Και στο βάθος… εκλογές

Στην πραγματικότητα, περισσότερο από οποιοδήποτε οικονομικό, γεωπολιτικό ή συνταγματικό κίνδυνο, η πιο σίγουρη συνέπεια της… εισβολής του κορωνοϊού στον Λευκό Οίκο –ή ακόμη χειρότερα μιας διπλής διάγνωσης- έχει να κάνει με τον εκλογικό κίνδυνο για τον Τραμπ.

Στην περίπτωση σοβαρής ασθένειας ή και θανάτου του υποψήφιου για την προεδρία, η μπάλα πηγαίνει στα χέρια των «εθνικών πολιτικών κομμάτων», δηλαδή, σ’ αυτήν την περίπτωση, τη Ρεπουμπλικανική εθνική επιτροπή.

Τα μέλη αυτής της επιτροπής θα επιλέξουν τον νέο υποψήφιο.

Ωστόσο θεωρείται απίθανο να καταφέρουν να ελέγξουν τον πανικό που θα προκαλέσει κάτι τέτοιο στο ήδη μπερδεμένο ακροατήριο των Αμερικανών, οι οποίοι ήδη θρηνούν πάνω από 200.000 θύματα κορωνοϊού και εκατομμύρια κρούσματα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Όλα είναι σκηνοθετημενα….
    ΕΊΝΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ????
    ΠΡΙΤΣ..
    ΣΤΗ ΝΈΑ ΣΚΩΤΊΑ ΠΉΓΕ ΒΌΛΤΑ…..
    ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ.
    ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΕΠΙΤΕΛΟΎΣ ΚΑΙ ΨΆΞΤΕ ΤΟ.
    .
    Άντε ΓΕΙΆ….

    .
    ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

  2. μαυρο στον τουρκοφιλο τραμπ, οι ελληνες ειμαστε Μπαιντεν

    1. ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ ΚΟΙΜΗΣΟΥ! ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ!
      ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΡΑΜΠ!

    2. Μπρος γκρεμός και πίσω ΡΕΜΑ…

      .
      ΞΎΠΝΑ ΧΛΕΧΛΕ.🤐.

      .
      ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

  3. O ΤΡΑΜΠ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΔΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ (2019)…ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ; ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΤΡΑΜΠ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΕΡΥΣΙ ΟΤΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΗΠΑ ΩΣ “ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΑ” ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (“it’s not our war”, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ)

  4. Αυτός ο Chris Wall@ce που παρουσίασε το debate τελικά είναι μεγάλη αδερφή..
    Ο Trump του είπε ότι φοράς μάσκα,,δεν σε πιστεύω..( ότι τα πήρε,,, δηλ. ΠΑΣΛΑΣ👎) για να καλύψει Biden..
    Περαστικά στον Πρόεδρο,,και μην ανησυχείτε πατριώτες,, υπάρχει ο Mike Pence από πίσω,, που είναι ο ανώτερος όλων🦅

  5. Μεγάλη νίκη γιά τόν μοναδικό εχθρό τής Νέας Τάξης Πραγμάτων καί τής παγκοσμιοποίησης.
    Γιάννης Λάκων

  6. Φίλε όμως κάνει πλάτες στον Ερντογάν και μην πείς όχι….

  7. Προσευχομαστε για τον αντισυστημικό ΠΑΤΡΙΩΤΗ !
    Μόλις συνέλθει οι αριστερες κατσαρίδες θα τρέχουν να κρυφτούν !

  8. Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΡΑΜΠ ΜΟΛΙΣ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟΙΟ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ! ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕ!

Comments are closed.