Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΥΠΝΟ! «Κλείδωσε» έκτακτο επίδομα ακρίβειας σε συνταξιούχους τα Χριστούγεννα

Κοινοποίηση:
αψσαψσ

Έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων σε συνταξιούχους λόγω της ακρίβειας ξαφνικά θυμήθηκαν στην Κυβέρνηση. Το «παράθυρο» για νέο χριστουγεννιάτικο μποναμά άνοιξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του, αναφερόμενος στην ακρίβεια. Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι το Market Pass τελειώνει, καθώς αποτελεί μια προσωρινή ανακούφιση στα νοικοκυριά.

Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί στο τέλος του χρόνου η δυνατότητα μίας περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η μέση ελληνική οικογένεια είναι το πρόβλημα της ακρίβειας. Δικαιολογημένα αυτό εμφανίζεται και στις μετρήσεις, αλλά αρκεί μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ για να καταλάβει κανείς ότι τα πράγματα είναι δύσκολα.

Έχω μιλήσει πολλές φορές για το θέμα αυτό και έχω πει ότι υπάρχουν δύο προσεγγίσεις για το θέμα της ακρίβειας: η μία είναι η προσέγγιση των προσωρινών μέτρων στήριξης, όπως το «Market Pass», που δίνουν μια ανακούφιση στο πρόβλημα αλλά δεν το λύνουν. Και η δεύτερη, πιο δομική λύση, έχει να κάνει με τις μόνιμες αυξήσεις των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και με τα μέτρα σωστής λειτουργίας της αγοράς -παρεμβάσεις οι οποίες θα είναι εδώ και όταν η ακρίβεια θα υποχωρήσει», σημείωσε.

«Υπάρχουν συμπολίτες μας σήμερα οι οποίοι πραγματικά τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Κι εγώ δεσμεύομαι ότι θα ξύσω τον πάτο του βαρελιού ώστε αυτοί οι συμπολίτες μας που όντως δεν έχουν κανένα απόθεμα και καμία άλλη δυνατότητα στήριξης, να μπορέσω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, βλέποντας και την εξέλιξη του Προϋπολογισμού έως το τέλος του χρόνου, για να δω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω να τους βοηθήσουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον Alpha.
Ερωτηθείς για την ακρίβεια, εκτίμησε ότι πλησιάζουμε στην αρχή του τέλους αυτού του κύκλου της μεγάλης ακρίβειας. Αναγνώρισε, όμως, ότι τα πράγματα παραμένουν δύσκολα και παρά το γεγονός ότι στον κυβερνητικό προγραμματισμό είναι να μην συνεχιστεί το market pass παρά μόνο στην Θεσσαλία και στον Έβρο, «υπάρχουν άλλα μέτρα όπως, παραδείγματος χάρη, η έκτακτη στήριξη την οποία θα δώσουμε σε έναν μεγάλο αριθμό συνταξιούχων τα Χριστούγεννα, η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αλλά, το πιο σημαντικό, οι μόνιμες αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων από 1/1/24».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ποιές μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις. Όταν έχεις προσωπική διαφορά δεν παίρνεις φράγκο παλιό αλητάμπουρες. Αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε ( πράγμα που δεν το βλέπω) τους συνταξιούχους πάρτε πίσω την κατάπτυστη προσωπική διαφορά του ελεεινού κατρούγκαλου ώστε να πάρουν οι συνταξιούχοι όλη την αύξηση και όχι να του δίνεται ένα 300 σάρι για να φαίνεστε ότι συμπονάτε τον συνταξιούχο. Κόψατε συντάξεις και δώρα που τα έχουμε πληρώσει τόσα χρόνια γιατί φάγατε τα αποθεματικά στο χρηματιστήριο. ΄Αντε να χαθείτε κοπρόσκυλα.

Comments are closed.